Συνδυάζοντας το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό χρώμα στο αμάξωμά του, η VW παρουσίασε το «νέο» ID.R

Σε λίγο καιρό θα προβεί στην ανάβαση του Tianmen Shan Big Gate.

Το Volkswagen ID. R, όπως στο Pikes Peak, το Nurburgring και το Goodwood Festival of Speed (2 φορές) έτσι και στη νέα του αποστολή θα οδηγηθεί από τον Romain Dumas.

Με νέα εμφάνιση στην Κίνα το VW ID.R

1.930 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2019)

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της Volkswagen, το ID.R έχει κατακτήσει πολλά ρεκόρ διασήμων αναβάσεων, ωστόσο δεν σταματά καθώς έλαβε ένα νέο εξωτερικό look και είναι έτοιμο να βρεθεί στην Κίνα για μία ακόμα ανάβαση.

Συνδυάζοντας το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό χρώμα στο αμάξωμά του, η VW παρουσίασε το «νέο» ID.R που σε λίγο καιρό θα προβεί στην ανάβαση του Tianmen Shan Big Gate, μία πολύ απαιτητική διαδρομή που βρίσκεται στην Κίνα περίπου 1500 χλμ. Νοτιοδυτικά του Πεκίνου.
 
Η συγκεκριμένη ασφάλτινη διαδρομή διαθέτει 99 στροφές φουρκέτες και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά επισκεπτών μέχρι το βουνό Tianmen. Η διαδρομή μετριέται περίπου στα 11 χιλιόμετρα και ξεκινά περίπου 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας φτάνοντας μέχρι τα 1.300 μέτρα. Μάλιστα από τη στιγμή που δεν πρόκειται για ανοιχτό δρόμο δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι αυτό το σημείο κάποιος χρόνος ρεκόρ.
 
Το Volkswagen  ID. R, όπως στο Pikes Peak, το Nurburgring και το Goodwood Festival of Speed (2 φορές) έτσι και στη νέα του αποστολή θα οδηγηθεί από τον Romain Dumas. Μάλιστα ο Γάλλος οδηγός θα είναι αυτός που κληθεί να ξεπεράσει έναν εικονικό χρόνο ρεκόρ που θα προκύψει από διαγωνισμό που θα διεξάγει η Volkswagen για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 
 
Η προσπάθεια του Romain Dumas θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη του 2019 και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον πρώτο πραγματικό χρόνο που θα σημειωθεί στην εν λόγω ανάβαση. 

Hyundai
OPEL