Σενάρια κύριας χρήσης

    3.029 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

    Τα σήματα ήχου και οι οπτικές ενδείξεις, ειδοποιούν τον οδηγό όταν είναι διαθέσιμη η λειτουργία πλοήγησης (κατά την είσοδο στην εθνική οδό και  εφόσον έχει προκαθοριστεί η διαδρομή με το σύστημα πλοήγησης).
     
    Ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει την πλοήγηση με τη λειτουργία ενός διακόπτη. Από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί, το σύστημα θα σας βοηθήσει να οδηγήσετε το όχημα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας, διατηρώντας αφενός μια ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και αφετέρου την ταχύτητα που καθορίζει ο οδηγός.
     
    Η οδήγηση χωρίς τα χέρια του οδηγού να βρίσκονται στο τιμόνι είναι δυνατή, κατά την οδήγηση σε μία λωρίδα, με την προϋπόθεση ότι η προσοχή του οδηγού βρίσκεται στο δρόμο και ο οδηγός είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος, όταν οι συνθήκες στο δρόμο, την κυκλοφορία ή στο όχημα το απαιτούν.
     
    Αν το προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά από την ταχύτητα που έχει οριστεί από τον οδηγό και το σύστημα εντοπίζει ότι μπορεί να το προσπεράσει, ο οδηγός θα ειδοποιηθεί με ακουστική και οπτική καθοδήγηση. Ο οδηγός μπορεί να συμφωνήσει για την προσπέραση,  τοποθετώντας και τα δύο χέρια στο τιμόνι και θέτοντας σε λειτουργία ένα διακόπτη. Με την επιβεβαίωση του οδηγού, το όχημα θα μετακινηθεί ομαλά στη λωρίδα προσπέρασης. Μόλις προσπεράσει το βραδύτερο όχημα και το σύστημα έχει διαπιστώσει ότι είναι δυνατή η επιστροφή στη αρχική λωρίδα οδήγησης, θα ζητήσει σχετική επιβεβαίωση από τον οδηγό για να επαναφέρει το όχημα σε αυτή.
     
    Όταν ο οδηγός επιθυμεί να ξεκινήσει μια αλλαγή λωρίδων, τοποθετεί και τα δύο χέρια στο τιμόνι και ενεργοποιεί το  φλας κατεύθυνσης. Το όχημα θα αλλάξει λωρίδα, μόλις το σύστημα διαπιστώσει ότι αυτό είναι εφικτό.
     
    Όταν το όχημα πλησιάσει στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου με βάση την προκαθορισμένη διαδρομή, παρέχεται ηχητική και οπτική καθοδήγηση για να ειδοποιήσει τον οδηγό ότι πρόκειται να τερματιστεί η οδήγηση υπό πλοήγηση. Μόλις το όχημα φτάσει στην ράμπα εξόδου της εθνικής οδού, η οδήγηση υπό  πλοήγηση απεμπλέκεται και ο οδηγός ελέγχει πλήρως το όχημα.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    NEO TRAFIC
    moto