• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

MEGA Αφιέρωμα για τα ελαστικά

Διαβάστηκε από 13191 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/9/2019
 

Ξεφούσκωτα λάστιχα σημαίνει 5 γεμίσματα/έτος στράφι ενώ εκείνα που έχουν «φάει τα ψωμιά» τους μεγαλώνουν την απόσταση φρεναρίσματος έως και 10 μέτρα! Βρείτε ακόμη όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα best seller ελαστικά της ελληνικής αγοράς και διαφωτιστικές απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των αναγνωστών.

«Μόνο στο AutoΤρίτη» δοκιμάζουμε εξονυχιστικά τα ελαστικά και έχουμε καταλήξει πως τα ξεφούσκωτα λάστιχα εκτός του ότι κρύβουν κινδύνους όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, κοστίζουν και 5 γεμίσματα/έτος τσάμπα και βερεσέ, λόγω αυξημένης κατανάλωσης! Εκτός αυτού βάλαμε στο χέρι τα best seller ελαστικά της ελληνικής αγοράς και τα ρίξαμε στη μάχη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα στην απαιτητική δοκιμασία αποφυγής κινδύνου (elk test), αλλά και σε φρενάρισμα.

Όσο κλισέ και αν διαβάζεται, η ουσία είναι πως «τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής κάθε οχήματος με τον δρόμο». Αυτομάτως λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως η ασφάλεια οδηγού και επιβατών είναι άμεσα εξαρτώμενη από τα μαγικά αυτά μαύρα δαχτυλίδια, που περιβάλλουν τις ζάντες των οχημάτων μας. Και όχι μόνο των επιβατών του δικού μας οχήματος, αλλά και των άλλων εποχούμενων ή πεζών, που κινούνται γύρω μας. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα εμφανιστεί ο κίνδυνος και πότε θα χρειαστεί ένα φρενάρισμα πανικού. Για να λειτουργήσουν σωστά τα ελαστικά, στη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον, χρειάζονται δύο πράγματα: πέλμα με μπόλικο «ψωμί» και σωστή πίεση αέρα. Όσο πιο κοντά στο βέλτιστο σημείο είναι αυτοί οι δύο παράγοντες, τόσο πιο σωστή είναι η συμπεριφορά ενός ελαστικού.

Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και πολλοί από εμάς έκαναν αρκετές εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χιλιόμετρα στο «tour de patrida». Τα ελαστικά ταλαιπωρήθηκαν με φορτία και ταξίδια σε αμφιβόλου ποιότητας οδοστρώματα ή και χωματόδρομους για την πρόσβαση σε παραλίες-χωριά, συνεπώς είναι παραδοσιακά ο καιρός για την αλλαγή των ελαστικών. Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε τις δοκιμασίες γύρω από τα ελαστικά και πως αυτά επηρεάζουν την κατανάλωση, την οδική συμπεριφορά, την οδική ασφάλεια. Παράλληλα συγκεντρώσαμε συχνές απορίες αναγνωστών, τις οποίες και απαντήσαμε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

4 «μυστικά» για το νέο Ford Puma (+videos)

Παίζουμε πρώτοι με το χιόνι!

Ultrac Satin για πολυτελή αυτοκίνητα & SUV

Βάλε τώρα μία οθόνη

Η κίνηση στους δρόμους

Υδροβαφή: Η νέα μόδα

Και το χειμώνα ο κλιματισμός μετράει!

Νέα EQB: Ηλεκτρικό SUV από τη Mercedes

Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

Επίσημο: Νέα Μercedes GLA (+vid)

Τότε θα δούμε το «καυτό» Yaris

Nέα Jaguar XE Reims Edition

Νέα έκδοση Sport Line του Honda Civic

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

MERCEDES: Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

NISSAN: X-Trail με φουλ χώρους & καλή τιμή

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

MITSUBISHI: Οδήγησε τα όλα & αγόρασε από 10.240€

RENAULT: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »