MEGA Αφιέρωμα για τα ελαστικά

29.482 Επισκέψεις στο άρθρο (25/12/2019)

Ξεφούσκωτα λάστιχα σημαίνει 5 γεμίσματα/έτος στράφι ενώ εκείνα που έχουν «φάει τα ψωμιά» τους μεγαλώνουν την απόσταση φρεναρίσματος έως και 10 μέτρα! Βρείτε ακόμη όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα best seller ελαστικά της ελληνικής αγοράς και διαφωτιστικές απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των αναγνωστών.

«Μόνο στο AutoΤρίτη» δοκιμάζουμε εξονυχιστικά τα ελαστικά και έχουμε καταλήξει πως τα ξεφούσκωτα λάστιχα εκτός του ότι κρύβουν κινδύνους όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, κοστίζουν και 5 γεμίσματα/έτος τσάμπα και βερεσέ, λόγω αυξημένης κατανάλωσης! Εκτός αυτού βάλαμε στο χέρι τα best seller ελαστικά της ελληνικής αγοράς και τα ρίξαμε στη μάχη σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα στην απαιτητική δοκιμασία αποφυγής κινδύνου (elk test), αλλά και σε φρενάρισμα.

Όσο κλισέ και αν διαβάζεται, η ουσία είναι πως «τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής κάθε οχήματος με τον δρόμο». Αυτομάτως λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως η ασφάλεια οδηγού και επιβατών είναι άμεσα εξαρτώμενη από τα μαγικά αυτά μαύρα δαχτυλίδια, που περιβάλλουν τις ζάντες των οχημάτων μας. Και όχι μόνο των επιβατών του δικού μας οχήματος, αλλά και των άλλων εποχούμενων ή πεζών, που κινούνται γύρω μας. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα εμφανιστεί ο κίνδυνος και πότε θα χρειαστεί ένα φρενάρισμα πανικού. Για να λειτουργήσουν σωστά τα ελαστικά, στη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον, χρειάζονται δύο πράγματα: πέλμα με μπόλικο «ψωμί» και σωστή πίεση αέρα. Όσο πιο κοντά στο βέλτιστο σημείο είναι αυτοί οι δύο παράγοντες, τόσο πιο σωστή είναι η συμπεριφορά ενός ελαστικού.

Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και πολλοί από εμάς έκαναν αρκετές εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χιλιόμετρα στο «tour de patrida». Τα ελαστικά ταλαιπωρήθηκαν με φορτία και ταξίδια σε αμφιβόλου ποιότητας οδοστρώματα ή και χωματόδρομους για την πρόσβαση σε παραλίες-χωριά, συνεπώς είναι παραδοσιακά ο καιρός για την αλλαγή των ελαστικών. Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε τις δοκιμασίες γύρω από τα ελαστικά και πως αυτά επηρεάζουν την κατανάλωση, την οδική συμπεριφορά, την οδική ασφάλεια. Παράλληλα συγκεντρώσαμε συχνές απορίες αναγνωστών, τις οποίες και απαντήσαμε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto