Η ορμή που θα δημιουργηθεί σε ένα αντικείμενο 1 κιλού, σε μια σύγκρουση με 50 χλμ./ώρα, μετατρέπει ακαριαία τη μάζα του, σε μάζα 50 κιλών.

    Το κουτάκι-φονιάς

    28.714 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών δεν δίνει και ιδιαίτερα μεγάλη σημασία σε μια κακή συνήθεια, η οποία υπό συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί έως και δολοφονική. Ο λόγος για την παρουσία χύμα αντικειμένων μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου ή αυτών που (ακόμη χειρότερα) είναι ακουμπισμένα πάνω στην εταζέρα. Ακόμη και μικρού μεγέθους πράγματα μπορεί να αποδειχτούν θανατηφόρα σε ένα ατύχημα καθώς η ταχύτητα με την οποία θα εκτοξευτούν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και θα περιφέρονται εντός του αυτοκινήτου θα είναι μεγάλη. Πόσο μεγάλη; Απλή φυσική! Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό ζυγίζει περίπου ένα κιλό. Σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με μόλις 50 χλμ./ώρα η ορμή που θα δημιουργηθεί μετατρέπει τη μάζα του, ακαριαία σε μάζα 50 κιλών, όσο περίπου ζυγίζει ένα σύγχρονο σακί τσιμέντο. Μπορεί ένας ενήλικας να αντέξει να φάει στο κεφάλι ένα σακί τσιμέντο; Μάλλον όχι, συνεπώς σκεφτείτε αν μπορεί να το αντέξει ένα παιδί ή ένα μωρό! 

    Ακόμη όμως και πολύ μικρά χύμα αντικείμενα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα οπότε απομακρύνετε και σε κάθε περίπτωση τακτοποιείστε παιχνίδια, τρόφιμα και άλλα σκεύη από τα καθίσματα και το πάτωμα του αυτοκινήτου. Σε στιγμή πανικού το τελευταίο που θέλει ο οδηγός να του συμβεί είναι να βρεθεί στο πεντάλ του φρένου ένα παιδικό παιχνίδι!

    Λέμε όχι στο «Car Alone»
    Αν η κινηματογραφική επιτυχία «Home Αlone», με τις περιπέτειες ενός παιδιού που ξεχάστηκε από τους γονείς του στο σπίτι όταν αυτοί έφυγαν για διακοπές, είχε άφθονο γέλιο, η πραγματικότητα της εγκατάλειψης ενός παιδιού μόνο του στο αυτοκίνητο ενδεχομένως να κρύβει πολύ δάκρυ!

    Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και για κανέναν απολύτως λόγο , οι γονείς ή άλλοι ενήλικες δεν πρέπει να αφήνουν μόνα τους τα παιδιά σε αυτοκίνητο ακόμη και για λίγο χρόνο. Εύκολα μπορούν να συμβούν πράγματα που αποσπούν την προσοχή τους και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια τραγική εξέλιξη. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο σκοτώνονται 262 παιδιά κάτω των 14 ετών και τραυματίζονται 115,000 σε ατυχήματα σε δρόμους (δημόσιους ή ιδιωτικούς) και σε πάρκινγκ που δεν προκαλούνται εξαιτίας της κυκλοφορίας των οχημάτων.

    Από τα παιδιά αυτά, τα 44 σκοτώνονται και τα 105,000 τραυματίζονται εξαιτίας δυστυχημάτων που δεν έχουν σχέση με σύγκρουση οχημάτων. Οι αιτίες για τα εν λόγω δυστυχήματα που προκαλούν τόσους θανάτους και τραυματισμούς σε παιδιά, που αφέθηκαν ή και ξεχάστηκαν (αν είναι δυνατόν) μόνα τους μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι η υπερθερμία με θερμοπληξία, ο στραγγαλισμός από ηλεκτρικά παράθυρα και η δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα. Επίσης πολλά άλλα παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται από οδηγούς που κάνουν όπισθεν ή κινούν το όχημα τους και πατούν παιδιά που δεν είχαν δει ότι ήταν κοντά στο όχημα τους.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    KIA