Έχεις παιδί & οδηγείς; ΠΡΕΠΕΙ να το δεις!

Έχεις παιδί & οδηγείς; ΠΡΕΠΕΙ να το δεις!

28.634 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τροχαία ατυχήματα μπορεί να αποβούν μοιραία για το παιδί σας! Διαβάστε όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρετε για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Μεγάλη έρευνα: Πως πρέπει να προετοιμαστείς αν οδηγείς με παιδί

Προστάτευσε τη ζωή του παιδιού σου. Τα τροχαία ατυχήματα μπορεί να αποβούν μοιραία για το παιδί σας εφόσον δεν έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Διαβάστε όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρετε για την ασφαλή μεταφορά τους. Τι καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιείτε, τι να αποφύγετε, τι να προσέξετε και χρήσιμα tips.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αποτελούν την αιτία κάθε χρόνο, πολλά παιδιά να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται με κυριότερη αιτία τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή τη λάθος χρήση παιδικών καθισμάτων. Τα παιδιά πρέπει πάντοτε να ταξιδεύουν σε συγκεκριμένου τύπου παιδικά καθίσματα ακόμα και για μικρές αποστάσεις, αφού πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος δυστυχήματος. Οι περισσότεροι τραυματισμοί, μάλιστα, είναι στο κεφάλι και τον αυχένα. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, το 25% της μάζας του σώματος ενός νηπίου είναι συγκεντρωμένη στο κεφάλι (6% στους ενήλικες), με αποτέλεσμα ο αυχένας να μην μπορεί να αντέξει τις απότομες κινήσεις σε περίπτωση ατυχήματος. 

Γι αυτό και μέχρι την ηλικία των 12 ετών το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο, διότι επωμίζεται την ευθύνη της απορρόφησης της έντασης σε ενδεχόμενο πρόσκρουσης, ενώ συγχρόνως το συγκρατεί στη θέση του.
 

Τα παραδοσιακά καθίσματα και τα σύγχρονα με τις βάσεις ISOFIX

Να κοιτάει μπροστά η πίσω; Πίσω!

Σχετικά με τις ζώνες ασφαλείας

Κάθισμα ανάλογα με το ύψος

Το κουτάκι-φονιάς

Ο πίσω φοράει ΠΑΝΤΑ ζώνη

Φαγητό εν κινήσει; ΠΟΤΕ!

Παιχνίδι για το καλό όλων!

Ο Δεκάλογος της ασφάλειας του παιδιού σας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda