Πάνω στην κατασκευή μίας «οικογένειας» αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης εργάζεται ο Όμιλος Volkswagen, με τη SEAT να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρότζεκτ.

Μειώνει το κόστος για μίνι ηλεκτρικά το VW Group

1.830 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2019)

Πάνω στην κατασκευή μίας «οικογένειας» αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης εργάζεται ο Όμιλος Volkswagen, με τη SEAT να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρότζεκτ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η SEAT είναι η φίρμα που έχει αναλάβει να εξελίξει μία μικρότερη έκδοση της τρέχουσας πλατφόρμας Modular Electric Drive (MEB), η οποία μόλις ετοιμαστεί θα είναι αυτή που θα βασίσει ένα πλήθος ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα δημιουργηθούν από το VW Group.
 
Εκτός από αυτό, τα ίδια μέσα αναφέρουν πως επί του παρόντος το VW Group μέσω της SEAT αναπτύσσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii. Στόχος είναι η τιμή του οχήματος να είναι μικρότερη των 20.000 ευρώ και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι μηχανικοί διερευνούν καινοτόμες μεθόδους μείωσης κόστους.
 
Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της VW, Frank Welsch μέσα σε αυτές τις μεθόδους είναι η χρήση λιγότερων μετάλλων, πλαστικών, υφασμάτων και άλλων υλικών για τις βασικές εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων.
 
Επιπλέον ο γερμανικός όμιλος διερευνά επίσης κατά πόσον θα πρέπει να εξοπλίσει τα μίνι μοντέλα του με μικρότερους ηλεκτρικούς κινητήρες από εκείνους που θα χρησιμοποιούνται από την επερχόμενη οικογένεια I.D. μοντέλων ( τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW).
 
Τέλος να σημειωθεί πως στα σχέδια του ομίλου προγραμματίζεται το πρώτο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης να έρθει με το σήμα της SEAT έως το 2023 και λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα από τις άλλες μάρκες το Group. Η παραγωγή των σημερινών Up, Citigo και Mii θα συνεχιστεί μέχρι το 2022.

AUTOFIT PASXA
citroen