Τους δασμούς για τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα αλλά και για τα μεμονωμένα εξαρτήματά τους θα μειώσει η χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μειώνει τους δασμούς στα ΙΧ η Κίνα

1.496 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2018)

Τους δασμούς για τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα αλλά και για τα μεμονωμένα εξαρτήματά τους θα μειώσει η χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού από την 1η Ιουλίου οι δασμοί για τα περισσότερα οχήματα που εισάγονται θα μειωθούν από το 25% στο 15%, κάτι το οποίο θα αποσκοπήσει στην τόνωση του αυτοκινητιστικού τομέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ένας μικρός αριθμός φορτηγών φορολογείται στο 20%.
 
Σύμφωνα λοιπόν τα ξένα μέσα αυτή η κίνηση αναμένεται θα αποτελέσει σημαντική ώθηση στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες που βρίσκονται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Tesla, η Audi και η Mercedes-Benz, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να χαμηλώσουν τις τιμές των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις τοπικές εταιρίες.
Από κει και πέρα σε ότι αφορά τις εισαγωγές των επί μέρους εξαρτημάτων των αυτοκινήτων οι φόροι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 10% περίπου, θα μειωθούν στο 6%, όπως αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να αποτελεί μία πρώτη αντίδραση της Κίνας στις εμπορικές συνομιλίες που έλαβαν χώρα στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, με την πλευρά των ΗΠΑ, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν μεταξύ άλλων σε περαιτέρω συνομιλίες για την ενίσχυση των εξαγωγών των ΗΠΑ προς την Κίνα.

SPRING SEAT
NISSAN