BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class και 1.400 € τσέπη;

BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class και 1.400 € τσέπη;

72.124 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2022)

Η μάχη στα premium μικρομεσαία χάτσμπακ καλά κρατεί και εμείς αντιπαραθέτουμε δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, τη Mercedes Α-Class και τη Σειρά 1 της BMW στις βασικές και πιο προσιτές εκδόσεις τους.

Με 110 άλογα, Mercedes A160 & 1.400 ευρώ στην τσέπη ή BMW 116i;

Τα premium μικρομεσαία για ακόμη μία χρονιά απέδειξαν τη δυναμική τους στις ταξινομήσεις, με την A-Class να είναι το best seller μοντέλο και για φέτος. «Αιώνιος» ανταγωνιστής της είναι η BMW Σειρά 1 (μαζί φυσικά με το Audi A3), η οποία προσπαθεί εδώ και χρόνια να την υποσκελίσει. Αναμφίβολα πρόκειται για δύο premium επιλογές που ανεβάζουν το επίπεδο στην κατηγορία, διαθέτοντας μάλιστα και αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Η βασική βενζινοκίνητη A-Class των 109 ίππων κοστίζει από 22.400 ευρώ, ενώ η BMW 116i με την ίδια ιπποδύναμη, είναι ακριβότερη και έχει αρχική τιμή τα 23.785 ευρώ. Τιμές δηλαδή που είναι θελκτικές και πολύ κοντά σε αυτές αρκετών mainstream μικρομεσαίων hatchback, ή εναλλακτικά πολλών SUV πόλης που αποτελούν πλέον την κατηγορία με την μεγαλύτερη δυναμική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Περισσότερο elegant η A-Class

Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για τους αγοραστές της premium κατηγορίας, καθώς πρέπει να συνάδει με την πολυτέλεια που αποπνέουν τα μοντέλα. Κάτι που επιτυγχάνεται καλύτερα στην A-Class, όπου το αισθητικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την πολυτέλεια και την κομψότητα. H δυναμική του αμαξώματος εκφράζεται στο μπροστινό μέρος κυρίως, ωστόσο όλες οι επιφάνειες και ο τρόπος που «δένουν» μεταξύ τους οι γραμμές του αμαξώματός της, της χαρίζουν μια ισορροπημένη αρμονία. Η Σειρά 1 εστιάζει περισσότερο στο δυναμισμό, χάρη στη μεγάλη μάσκα της, ωστόσο δεν έχει την επιβλητικότητα της A-Class, παρόλο που αισθητικά μόνο αδιάφορη δεν τη λες. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto