Ποια Mercedes-AMG: A 35 με 300, A 45 με 387 ή A 45 S με 421 άλογα;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια Mercedes-AMG: A 35 με 300, A 45 με 387 ή A 45 S με 421 άλογα;

25.667 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2022)

Δίλιτρα, turbo, τετρακίνητα, μικρομεσαία χάτσμπακ δια χειρός… Mercedes-AMG. Oι A 35, A 45 και Α 45 S των 306, 387 και 421 ίππων είναι τα πρώτα «αστέρια» που φωτίζουν τη λεωφόρο της οδηγικής δόξας για το θρυλικό σπορ παρακλάδι της Mercedes.

Γκάζια, γκάζια και ακόμα περισσότερα γκάζια

Τόσο διαφορετικές, μα και τόσο ίδιες, καθώς ένα πράγμα τις ενώνει: Το πάθος για ταχύτητα και η απόλαυση της οδήγησης. Έχοντας ως βάση έναν απίθανο 2λιτρο turbo κινητήρα, σπορ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, οι άνθρωποι της Mercedes-AMG έκτισαν 3 σπορ εκδοχές πάνω στην μικρομεσαία οικογενειακή A-Class, την πιο ολοκληρωμένη premium χάτσμπακ πρόταση στην κατηγορία της. Έχουμε λοιπόν τη δυνατή Α 35, την εκρηκτική A 45 και τη συναρπαστική Α 45 S, με το ρεκόρ απόδοσης (για σύγχρονο μοντέλο παραγωγής) των 421 ίππων από το 2λιτρο turbo κινητήρα. Πόσο διαφέρουν μεταξύ τους οι «μικρές» Mercedes-AMG; Ας αρχίσουμε από τις τιμές, με την Α 35 4ΜΑΤΙC των 306 να ξεκινάει από τα 61.700 ευρώ. Με 15.550 επιπλέον περνάει κανείς σε πιο hard core καταστάσεις. Μιλάμε για την Α 45 4ΜΑΤΙC, που προσφέρει 387 άλογα και κυρίως πιο σπορ χαρακτήρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στους περισσότερους από μας τα 77.250 ευρώ προκαλούν ίλιγγο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα 84.550 ευρώ της A 45 S 4ΜΑΤΙC, που αποτελεί την απόλυτα σπορ έκφανση της σειράς, όπως φανερώνουν τα 421 άλογά της. Μα, 421 ίπποι σε μικρομεσαίο; Αληθινή τρέλα, αν και σίγουρα μια θετική τρέλα. Για ελάχιστους…


Βγάζουν μάτι οι τεράστιες κόκκινες δαγκάνες φρένων της A 45 S. Ως έξτρα προσφέρεται και ένα σαφώς πιο σπορ πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Βγάζουν μάτι οι τεράστιες κόκκινες δαγκάνες φρένων της A 45 S. Ως έξτρα προσφέρεται και ένα σαφώς πιο σπορ πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Κυρία η A 35, πιο «καυτές» οι Α 45

Τόσο η A 45, όσο και η Α 45 S δείχνουν τα «δόντια» τους με το καλημέρα. Οι ταχύτερες μικρομεσαίες Mercedes διατηρούν τις κομψές βασικές σχεδιαστικές γραμμές της A-Class, αλλά διαφοροποιούνται αρκετά. Τα φουσκωμένα φτερά φιλοξενούν τα αυξημένα μετατρόχια και ζάντες 19 ιντσών με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες 330 χλστ. πίσω, η μάσκα παραπέμπει στα μεγαλύτερα AMG μοντέλα της εταιρείας και ο σπορ χαρακτήρας συμπληρώνεται από τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα εμπρός αλλά και τον πίσω με τις 4 απολήξεις των εξατμίσεων και τον διαχύτη που ενσωματώνει. Αν θέλει κάποιος κάτι πιο σπορ και λειτουργικό αεροδυναμικά, μπορεί να επιλέξει το προαιρετικό πακέτο αεροδυναμικής AMG που ξεχωρίζει για την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και τα flic στις εισαγωγές αέρα εμπρός. Η μόνη οπτική διαφορά μεταξύ A 45 και Α 45 S είναι το… S στα σχετικά λογότυπα.

Χωρίς να ξεχνά την καλή της σχεδιαστική ανατροφή, η Mercedes-AMG A 35 υιοθετεί έναν σαφώς πιο διακριτικό σχεδιασμό σε σχέση με τις A 45, ωστόσο είναι εμφανώς πιο δυναμική από τις απλές έχοντας χαρακτηριστικά σημεία διαφοροποίησης: Δίγραμμη γρίλια με το σήμα της AMG, αεροδυναμικά αναβαθμισμένη εικόνα με τονισμένες εισαγωγές αέρα, μεγάλη αεροτομή, αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, μαζί με δυο χορταστικές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto