Η Mercedes-AMG GLC 63 S παίρνει ισχύ από έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων απόδοσης 510 ίππων.

Mercedes-AMG GLC 63 S το ταχύτερο SUV στο Ring! (+vid)

4.077 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2018)

H Mercedes-AMG GLC 63 S εκθρόνισε την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio και πήρε τον τίτλο του πιο γρήγορου SUV. Δείτε το video από την προσπάθεια του γερμανικού premium SUV.

Η Mercedes-AMG GLC 63 S είναι πλέον ο «βασιλιάς» της κατηγορίας του στην πασίγνωστη πίστα του Nurburgirng, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην «Πράσινη Κόλαση» σε 7 λεπτά και 49,369 δευτερόλεπτα.

Η μάρκα ανακοίνωσε πως η ομάδα που της είχε ανατεθεί να φέρει εις πέρας την κατάρριψη του ρεκόρ ηγούταν από τον μηχανικό Markus Hofbauer και ότι χρειάστηκε μόνο μια προσπάθεια για να καταφέρει το κορυφαίο μοντέλο της SUV γκάμας της Mercedes να σπάσει το προηγούμενo ρεκόρ της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Το ιταλικό SUV κατείχε τα σκήπτρα από πέρυσι, όταν είχε ολοκληρώσει τον γύρο σε 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα, εκθρονίζοντας τότε την Porsche Cayenne Turbo.
 
Ίσως λόγω της γερμανικής της καταγωγής, η Mercedes-ΑMG δεν έχει προχωρήσει σε κάποια μακροσκελή ανακοίνωση για να γιορτάσει το γεγονός αλλά δημοσίευσε απλά το video από το ρεκόρ.

Η Mercedes-AMG GLC 63 S παίρνει ισχύ από έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 700 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.
 

Toyota
test center