Mercedes & BMW συνεργάζονται

7.285 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2019)

Οι αιώνιοι premium «αντίπαλοι», Mercedes-Benz και BMW, θα συνεργαστούν για την εξέλιξη ενός κοινού παρόχου υπηρεσιών μετακίνησης. Ιδρύονται 5 κοινοπραξίες και δημιουργούνται περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Στο όραμά τους για πλήρως ηλεκτρική, on-demand, αυτόνομη μετακίνηση επενδύουν από κοινού η Daimler AG (σ.σ. μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz) και το BMW Group ιδρύοντας 5 κοινοπραξίες: Reach Now, Charge Now, Free Now, Park Now και Share Now. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο κολοσσοί του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου παρόχου βιώσιμης αστικής μετακίνησης.
 

Οι δύο εταιρίες επενδύουν πάνω από 1 δις ευρώ συνολικά για την εξέλιξη και συγχώνευση των υπηρεσιών τους στους τομείς κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing & ride-hailing), στάθμευσης (parking), φόρτισης (charging) και μεταφοράς με πολλαπλά μέσα (multimodal transport). Η συνεργασία περιλαμβάνει πέντε κοινοπραξίες: Reach Now για υπηρεσίες multimodal, Charge Now για φόρτιση, Free Now για ride-hailing με ταξί, Park Now για στάθμευση και Share Now για car-sharing. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι υπηρεσίες απαριθμούν ήδη περίπου 60 εκ. πελάτες, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία έως 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.
 
Διαβάστε ακόμη: Χέρι-χέρι Mercedes & BMW;

Παρακάτω εξηγούμε επιγραμματικά τις νέες κοινοπραξίες που ίδρυσαν από κοινού οι δύο φίρμες:
  • Η Reach Now προσφέρει σε περισσότερους από 6,7 εκατομμύρια χρήστες, απλή άμεση πρόσβαση σε μία σειρά υπηρεσιών μέσω μιας πλατφόρμας πολλαπλών μέσων (multimodal platform)
  • Η Charge Now είναι μία υπηρεσία της Digital Charging Solutions και το ολοκληρωμένο της δίκτυο φόρτισης θα συμβάλει σημαντικά στην οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η υπηρεσία διευκολύνει τον εντοπισμό, τη χρήση και την πληρωμή δημόσιων σημείων φόρτισης, εντός και εκτός εθνικών συνόρων
  • Η Park Now διευκολύνει τη στάθμευση στο δρόμο ή σε ειδικούς χώρους
  • Η Free Now προσφέρει μία γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων ταξί, ιδιωτικών σοφέρ με ενοικιαζόμενα οχήματα και προηγμένων e-scooters, όλα μέσω μιας απλής διαδικασίας
  • Η Share Now είναι μία ελεύθερη υπηρεσία κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν και να πληρώνουν για οχήματα μέσω smartphone-οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

NEO TRANSPORTER
test center