Οι Γάλλοι πήραν μέτρα κατά της ρύπανσης

Οι Γάλλοι πήραν μέτρα κατά της ρύπανσης

Μέτρα κατά της ρύπανσης

1.596 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2016)

Το Παρίσι πήρε απόφαση και με νόμο απαγορεύει την είσοδο σε δίτροχα, τετράτροχα και βαρέα οχήματα να εισέρχονται στο κέντρο της Γαλλίας.

Μας είχε απασχολήσει και παλιότερα η σκέψη που είχε το Παρίσι για να απαγορεύσει την είσοδο των αυτοκινήτων στο κέντρο του. Τελικά η σκέψη έγινε πράξη και έτσι όσα αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί μέχρι το 1997 δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο του Παρισιού, εκτός από τα σαββατοκύριακα όπου θα μπορούν να κινούνται κανονικά.
 Από το μέτρο σαφώς δεν έχουν εξαιρεθεί τα δίκυκλα, όπου εδώ είναι αυστηρότερα τα μέτρα. Δηλαδή δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο του Παρισιού στις μηχανές που έχουν ταξινομηθεί από την 1 Ιουνίου 1999 και νωρίτερα . 
Η ιδέα πίσω από αυτή την πρόσφατη απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας στο κέντρο του Παρισιού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το περασμένο έτος. Αυτό ήταν ένα μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να μειωθεί το νέφος και η ρύπανση της πόλης. 
Τα πράγματα όπως φαίνεται όσο περνάνε τα χρόνια θα φτάσουν σε ένα επίπεδο, όπου το όριο ηλικίας των οχημάτων που θα έχουν πρόσβαση στο κέντρο του Παρισιού θα είναι μέχρι και όσα ταξινομήθηκαν μέχρι το 2011. Αυτό περίπου σύμφωνα με την έρευνα θα ανακοινωθεί το 2020.
Το Παρίσι έχει ήδη νόμο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων, πούλμαν και άλλων βαρέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά πριν την 1η Οκτωβρίου του 2001.
Η απαγόρευση αυτή ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2015, προκειμένου να διώξουν το νέφος που είχε πλήξει την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, περίπου το 10% των οχημάτων που είναι ταξινομημένα στο Παρίσι θα επηρεαστούν από το νέο μέτρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO