Μήνας ρεκόρ από το 2009 σε πωλήσεις

1.976 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2019)

Ο περασμένος Οκτώβρης ήταν ο καλύτερος της Ευρωπαϊκής αγοράς από το 2009. Απορροφήθηκαν περισσότερα από 1,2 εκατ. αυτοκίνητα καταγράφοντας αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι ενώ άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των SUV που κατέλαβαν το 40% της αγοράς.


Η Jato Dynamics παρουσίασε τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο Οκτώβρη της τελευταίας δεκαετίας. Αναλυτικότερα, στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου πωλήθηκαν 1.208.700 αυτοκίνητα με 17 από τις 27 χώρες να σημειώνουν αύξηση σε διψήφιο νούμερο μεταξύ των οποίων οι Ρουμανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Βέλγιο, Εσθονία, Ουγγαρία, Γερμανία κ.ά.

Εξέχοντα ρόλο σε αυτό το ρεκόρ έπαιξαν τα SUV καθώς επίσης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όσον αφορά στα οχήματα ελεύθερου χρόνου, τον Οκτώβρη ταξινομήθηκαν 484.400 αυτοκίνητα στις αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Jato, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 22 τοις εκατό. Με αυτό το... άλμα, τα SUV κατέκτησαν μερίδιο αγοράς ίσο με 40 τοις εκατό στην Ευρώπη, ήτοι 4 στα 10 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν SUV.

Επιπρόσθετα, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έδωσαν κι εκείνα με τη σειρά τους μια έξτρα ώθηση για την επίτευξη αυτού του ρεκόρ. Η ζήτηση στα Plug-in υβιδικά μοντέλα αυξήθηκε κατακόρυφα αγγίζοντας το 79% ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είδαν τις μετοχές τους να αυξάνονται κατά 32%. Επειτα, αύξηση της ζήτησης παρατηρήθηκε και στα υβριδικά αυτοκίνητα κατά 29 τοις εκατό με τις ταξινομήσεις των «εξηλεκτρισμένων» οχημάτων να φτάνουν τις 115.700 αυτοκίνητα, ήτοι 41% πάνω από τον περσινό Οκτώβρη.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι η Toyota Corolla χρίστηκε νικητής σε μερίδια αγοράς από την εταιρεία αναλύσεων:


Δείτε τις Top 25 μάρκες & μοντέλα σε πωλήσεις Οκτωβρίου 2019

Hyundai
4green