Μισό εκατ. ευρώ πρόστιμο σε 2 βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

Μισό εκατ. ευρώ πρόστιμο σε 2 βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

11.451 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2022)

Δύο πρατήρια υγρών καυσίμων εντός του νομού Αττικής έπεσαν στα «δίχτυα» των ελεγκτικών αρχών για νοθευμένα καύσιμα, επιβάλλοντας συνολικό πρόστιμο 570.000 ευρώ.

Εντοπίστηκαν 2 πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων που εντοπίστηκαν να έχουν στις δεξαμενές τους νοθευμένα καύσιμα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τους ελέγχους που έλαβαν χώρα από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες φυσικά αφού επέβαλλαν το απαιτούμενο πρόστιμο απαγόρευσαν τη διακίνηση και χρήση του προϊόντος στην ελληνική αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στη Λ. Γαλατσίου 92Α στο Γαλάτσι το πρώτο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας δύο είναι τα πρατήρια που εντοπίστηκαν, με το πρώτο να εδρεύει επί της Λ. Γαλατσίου 92Α στο Γαλάτσι. Οι έλεγχοι που έγιναν στο εν λόγω βενζινάδικο από τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) αφορούσαν σε δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 RON, που ελήφθη από τις υπόγειες δεξαμενές και βρέθηκε μη κανονικό-νοθευμένο σε ποσοστό περίπου 80% με μίγμα οργανικών διαλυτών που περιέχουν αρωματικές ενώσεις και μεθανόλη.
 
Στο ίδιο βενζινάδικο από δεύτερο δείγμα του ίδιου καυσίμου αλλά από διαφορετική δεξαμενή εντοπίστηκε εκ νέου νοθεία, αυτή τη φορά σε ποσοστό 82% με μίγμα οργανικών διαλυτών που περιέχουν αρωματικές ενώσεις και μεθανόλη. Να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις το δείγμα βυτίου βενζίνης αμόλυβδης 95 RON βρέθηκε κανονικό, ενώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε έφτασε συνολικά τις 400.000 ευρώ (200.000+200.000 ευρώ).

Στη Πέτρου Ράλλη 462Α στη Νίκαια το δεύτερο

Το δεύτερο βενζινάδικο εδρεύει επί της Πέτρου Ράλλη 462Α στη Νίκαια. Όπως αναφέρει η Περιφέρεια από το εν λόγω πρατήριο ελέγχθηκαν τα δείγματα πετρελαίου κίνησης diesel και diesel+ που έλαβαν στις 29/10/2020 ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αμφότερα βρέθηκαν μη κανονικά διότι παρουσίαζαν σημείο ανάφλεξης μικρότερο των 400C αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 550C. Από το ίδιο πρατήριο, στις 29/11/2021 λήφθηκε δείγμα και από την αμόλυβδη βενζίνη, το οποίο βρέθηκε και αυτό νοθευμένο σε ποσοστό 30% περίπου με μείγμα ελαφρών λαδιών πετρελαίου που περιέχουν μεθανόλη. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε για την πρώτη περίπτωση ορίστηκε στις 20.000 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη στις 150.000 ευρώ.

Τους τσάκωσαν!
-Δύο βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα εντοπίστηκαν στην Αθήνα από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.
-Νοθευμένη αμόλυβδη το ένα σε ποσοστό 80% και 82%.
-Ακατάλληλο diesel και νοθευμένη αμόλυβδη σε ποσοστό 30% το δεύτερο.
-Δείτε που βρίσκονται.
Σωστή η επιβολή προστίμου ή θα έπρεπε οι κυρώσεις να είναι μεγαλύτερες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green