7 φωτογραφίες »

Το Space Star έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του οδηγικά την αυξημένη άνεση που προσφέρει η μαλακή ανάρτηση, και την μεγάλη ευελιξία.

Κινητήρες, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

27.058 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2021)

Κινητήρες-Επιδόσεις: Καλύτερο σε επιδόσεις το Space Star, σε κατανάλωση το ήπια υβριδικό Swift
Μια βασική διαφορά των δύο μοντέλων είναι το γεγονός πως αν και τα δύο εφοδιάζονται με κινητήρες του 1,2 λίτρου, αυτός του Swift συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48 βόλτ. Αυτό από τη μία ανεβάζει το βάρος του στα 950 κιλά, αλλά από την άλλη εξασφαλίζει χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και προσφέρει ένα επιπλέον boost όταν ο οδηγός επιθυμεί να επιταχύνει. Στην πρώτη περίπτωση τα καταφέρνει ελαφρώς καλύτερα από τον 3κύλινδρο κινητήρα του Space Star, όμως στο κομμάτι των επιδόσεων υπερτερεί το μοντέλο της Mitsubishi παρά τη μικρότερη απόδοσή του (80 έναντι 83 ίππων του Swift). Και τα δύο εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων με αραιή κλιμάκωση, ενώ γενικότερα μιλάμε για δυο ικανοποιητικά σε επιδόσεις μικρά μοντέλα με αστικό προσανατολισμό και οικονομικό χαρακτήρα.

Παρά την αστική φύση του, το Swift εμπλουτίζει την οδική του συμπεριφορά με ένα πιο σπορ προφίλ, παρόλο το τιμόνι που δεν έχει καλή αίσθηση.

Παρά την αστική φύση του, το Swift εμπλουτίζει την οδική του συμπεριφορά με ένα πιο σπορ προφίλ, παρόλο το τιμόνι που δεν έχει καλή αίσθηση.

 
Στο δρόμο: Πιο άνετο και ευέλικτο το Space Star, ενδιαφέρον το Swift
Με επίκεντρο τις αστικές μετακινήσεις και τα δύο αυτοκίνητα επιδεικνύουν ένα ευχάριστο και πρακτικό πρόσωπο σε τέτοιες συνθήκες. Το Space Star είναι ιδιαίτερα άνετο και εύχρηστο προβάλλοντας την ευκολία στην οδήγησή του, ενώ αποδεικνύεται και ιδιαίτερα ευέλικτο. Στο ίδιο μήκος κύματος της ευκολίας κίνησης έρχεται και το τιμόνι, που είναι ελαφρύ και κόβει πολύ, όμως παραμένει πίσω σε αίσθηση και ακρίβεια, ωστόσο βοηθάει το ιαπωνικό μοντέλο να είναι ευέλικτο και βολικό για επιτόπιους ελιγμούς με έναν πραγματικά μικρό κύκλο στροφής (9,2 μ.). Σε γρήγορους ρυθμούς από την άλλη δεν προβληματίζει, αλλά εμφανίζει αισθητές κλίσεις σε στροφές. Το Swift από την άλλη προβάλλει κι αυτό ευκολία στην οδήγησή του εντός πόλης, αλλά και έναν λίγο πιο ενδιαφέρον οδηγικό χαρακτήρα, με την ανάρτησή του να είναι πιο σφιχτή, ενώ προσφέρει ικανοποιητική οδηγική αίσθηση χωρίς να ξεχωρίζει κάπου συγκεκριμένα. Από την άλλη δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το Space Star (σ.σ. 9,6 μ. κύκλος στροφής), ούτε τόσο άνετο με την ανάρτησή του να επιτρέπει στις έντονες ανωμαλίες να γίνουν αισθητές στην καμπίνα.

Η γνώμη μας
Ο αστικός χαρακτήρας των δύο μοντέλων είναι ευδιάκριτος αποτελώντας έτσι δύο πολύ ικανά αυτοκίνητα για τον νέο οδηγό. Το Space Star προσφέρει καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού, είναι πιο άνετο και ευέλικτο καθώς και γρήγορο σε επιδόσεις, ενώ το Swift είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά και έχει ελάχιστα χαμηλότερη κατανάλωση.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε