Τα μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση στην καθημερινότητα και έτσι, από ένα μοντέλο όπως το Space Star της Mitsubishi, δεν θα μπορούσε να λείπει μια τ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση στην καθημερινότητα και έτσι, από ένα μοντέλο όπως το Space Star της Mitsubishi, δεν θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια έκδοση.

Δοκιμή: Mitsubishi Space Star 1,2 CVT

34.096 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2015)

Στην έκδοση με το αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων, το Mitsubishi Space Star γίνεται ακόμα πιο ευκολοδήγητο, ενώ σε συνδυασμό με την οικονομία καυσίμου και την ευελιξία που προσφέρει, λειτουργεί ως αγχολυτικό στους πηγμένους δρόμους των πόλεων.

Στα γρήγορα:• 1,2 λτ. με 80 ίππους• Μέση κατανάλωση 4,1 λτ./100 χλμ.• Εκπομπές CO2 101 γρ./χλμ.• Τιμή από 11.786 ευρώ
Ευελιξία-ευχρηστία, κατανάλωση, τιμή-εξοπλισμός
Αίσθηση τιμονιού, κλίσεις στις στροφές, χώρος αποσκευών
Τα μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση στην καθημερινότητα και έτσι, από ένα μοντέλο όπως το Space Star της Mitsubishi, δεν θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια έκδοση. Το κιβώτιο μάλιστα που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, είναι μια λύση που εδώ και χρόνια «αγαπούν» οι Ιάπωνες, αυτή του κιβωτίου Συνεχώς Μεταβαλλόμενων σχέσεων ή CVT, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση κοστίζει 886 ευρώ παραπάνω από την αντίστοιχη έκδοση Intense με μηχανικό κιβώτιο, διαφορά δηλαδή που δεν είναι μεγάλη. Κατά τα άλλα, εκτός του κιβωτίου, στο αυτόματο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας δεν αλλάζει κάτι άλλο, παραμένοντας μια αξιόπιστη επιλογή μικρού αυτοκινήτου.
Για άνετες και ήπιες μετακινήσεις
Συνήθως, τα CVT κιβώτια επιλέγονται για να προσφέρουν ήπιες και άνετες μετακινήσεις, χωρίς ωστόσο να συνάδουν στην ευχαρίστηση της οδήγησης ή στη συμμετοχή του οδηγού όπως ένα πιο σύγχρονο ή αν προτιμάτε, πολύπλοκο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και αυτό περίπου συμβαίνει και στην περίπτωση του Mitsubishi Space Star CVT, αφού στην πόλη ο οδηγός εκτιμά την ευκολία στην οδήγηση και την ήπια λειτουργία του κιβωτίου που συμβάλλει και στο σχετικό περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου. Μάλιστα, να αναφέρουμε πως η επίσημη μέση κατανάλωση είναι ίδια με αυτή της έκδοσης με το χειροκίνητο κιβώτιο (4,1 λτ./100 χλμ.). Σε περίπτωση όμως που απαιτηθεί περισσότερη δύναμη και ισχύς π.χ. για μια προσπέραση, τότε το CVT φανερώνει κάποιες αδυναμίες, αφού και δεν θα ανταποκριθεί γρήγορα, και θα κάνει κάπως αισθητή ηχητικά την παρουσία του στο εσωτερικό. Ο κινητήρας από την πλευρά του είναι πρόθυμος και έχει αρκετά «άλογα» για τα κυβικά του (80 PS), ωστόσο ακόμη και στη διαμόρφωση sport του κιβωτίου, ακολουθεί τις γενικότερα «ήπιες» προσταγές του CVT.

Η ρύθμιση της ανάρτησης του Space Star 1,2 CVT είναι μαλακή προς όφελος της προσφερόμενης άνεσης, την οποία ενισχύει με τη σειρά της η καλή ποιότητα κύλισης.

Η ρύθμιση της ανάρτησης του Space Star 1,2 CVT είναι μαλακή προς όφελος της προσφερόμενης άνεσης, την οποία ενισχύει με τη σειρά της η καλή ποιότητα κύλισης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel