3 φωτογραφίες »

Mόνο με χειροκίνητο κιβώτιο το νέο Honda Civic Type R

5.534 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2021)

To Honda Civic Type R θα συνεχίσει να προσφέρεται με τρία πεντάλ, καθώς η μάρκα συνεχίσει να λέει όχι στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο για την κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου της.

Μπορεί τα αυτόματα κιβώτια να έχουν κατακλύσει την αγορά και αποτελούν, τις περισσότερες φορές, τη μόνη επιλογή σε μοντέλα επιδόσεων, ωστόσο φαίνεται πως στην Honda πιστεύουν πως η χειροκίνητη μετάδοση έχει την δική της χάρη και για αυτό δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσφέρουν το Civic σε έκδοση με δύο πεντάλ.

Τις προηγούμενες μέρες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο video, στο οποίο ο Carl Pulley, στέλεχος της μάρκας στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου Civic, αποκάλυψε πως η Type R έκδοση υψηλών επιδόσεων θα προσφερθεί για ακόμη μια φορά αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο. Είναι ξεκάθαρο πως στην Honda θεωρούν πως ο οδηγός που θα αγοράσει το Civic Type R χρειάζεται το μηχανικό κιβώτιο για να συνδεθεί με το αυτοκίνητο και να γίνουν «ένα» και ότι η αυτόματη μετάδοση δεν μπορεί να προσφέρει κάτι αντίστοιχο.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Honda δεν θα προσφέρει αυτόματο κιβώτιο στο νέο Civic Type R γιατί τα χρήματα που θα απαιτούνταν για την ανάπτυξη μιας τέτοιας μετάδοσης για ένα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο θα ήταν πολλά και έτσι η μάρκα δεν θεώρησε πως έπρεπε να προβεί σε μια τέτοια επένδυση, με δεδομένο τις μικρές πωλήσεις που σημειώνουν παγκοσμίως τέτοια αυτοκίνητα.

To νέο Honda Civic Type R αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες έχοντας κάτω από το καπό του τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 320 άλογα και υιοθετώντας φυσικά τη νέα εξωτερική σχεδίαση της 11ης γενιάς που ονομάζεται «Man-Maximum, Machine-Minimum» και δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και την απλότητα.

Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει το νέο Civic Type R να προσφερθεί και με αυτόματο κιβώτιο;
 

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC