• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H εικόνα που έχει διαρρεύσει για το νέο Jazz.

Ψηφιακή πρόταση για το νέο Jazz.

Μόνο υβριδικό το επόμενο Honda Jazz

6.376 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση θα προσφέρεται το επόμενο Honda Jazz! Πότε πρέπει να το περιμένουμε και ποιο «θρυλικό» μοντέλο της φίρμας θα είναι το επόμενο που θα «ηλεκτριστεί»;

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Mόνο ως υβριδικό θα προσφέρεται στην Ευρώπη το επόμενο Honda Jazz, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η ιαπωνική εταιρεία αυτές τις μέρες με ανακοίνωσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Honda λοιπόν κάνει λόγο πως η νέα τέταρτη γενιά του μικρού της μοντέλου θα προσφέρεται με ένα υβριδικό σύνολο τεχνολογίας i-MMD, που έχουμε δει στο μεγαλύτερο CR-V. Αναλύοντας λίγο την τεχνολογία i-MMD, αυτή επιλέγει αυτόματα μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση. Τα προγράμματα είναι: EV Drive - η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει άμεση ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα, Hybrid Drive - ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ/γεννήτρια, το οποίο με τη σειρά του παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα κίνησης, και Engine Drive - που ο βενζινοκινητήρας συνδέεται άμεσα με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη κλειδώματος. Σε αντίθεση πάντως με το CR-V που εξοπλίζεται με 2λιτρο σύνολο βενζίνης, στο Jazz θα προτιμηθεί είτε το 1.000άρι είτε το 1.500άρι μοτέρ της φίρμας.

Με αυτό τον τρόπο το ιαπωνικό μικρό θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Honda που θα προσφέρεται αποκλειστικά ως υβριδικό, ενώ επόμενος σταθμός προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας θα είναι το ηλεκτρικό Civic σε περίπου 2 χρόνια από τώρα.

Το επόμενο Honda Jazz θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος και σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές εικόνες, θα αποκτήσει ένα πιο καμπυλόγραμμο σχεδιασμό στο αμάξωμα, κερδίζοντας βεβαίως νέους προβολείς αλλά και προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος εκτός από τα καινούργια φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένη θα είναι και η πόρτα του χώρου αποσκευών.