«Μούφα» περιπολικά στους δρόμους: Τι λέει ο νόμος;

«Μούφα» περιπολικά στους δρόμους: Τι λέει ο νόμος;

10.073 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2023)

Τι είναι όλα αυτά τα πολιτικά αυτοκίνητα με «φάρους» που βλέπουμε στους δρόμους; Ανήκουν όλα στην Ελληνική Αστυνομία ή πρόκειται και για... παράνομους ιδιώτες που το παίζουν αστυνομικοί; Τι ορίζει ο νόμος και πόσο είναι το πρόστιμο σε όσους το κάνουν;

Γεμίσαμε «ασφαλίτικα» ή παίζει κάτι άλλο;

Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε όλο και περισσότερες καταγγελίες από αναγνώστες ή γινόμαστε οι ίδιοι μάρτυρες περιστατικών που αφορούν συμβατικά οχήματα με αναμμένους φάρους, μπλε ή άλλου χρωματισμού, να κυκλοφορούν στους δρόμους. Ακόμα χειρότερα, οι οδηγοί τους σε πολλές περιπτώσεις δρουν χωρίς κανένα περιορισμό, προσπερνούν με ταχύτητα από τη Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης), πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς και γενικότερα οδηγούν με έναν περίσσιο… τσαμπουκά, διακινδυνεύοντας να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.
 
Λίγες ημέρες πριν, συναντήσαμε στον Κηφισό μια παλιά BMW 316i e46 sedan (σαν αυτή της φωτογραφίας), να κάνει σφήνες σε ώρα αιχμής ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα οχήματα, καταλήγοντας στη Λ.Ε.Α. όπου προσπέρασε τους πάντες με ταχύτητα. Και όλα αυτά, με αναμμένο μπλε φάρο στην οροφή του αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν όχημα ελεύθερου χρωματισμού της ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. αυτά που στην Ελλάδα αποκαλούνται ως «ασφαλίτικα») καθώς από τη μία πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με χαμηλή ισχύ, ενώ παράλληλα δεν έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, αν και έχουμε συναντήσει στο παρελθόν στους δρόμους της Αττικής περιπολικό μία BMW Σειρά 3 ίδιας χρονολογίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
test center