Μουσεία στην Αθήνα που έχουν γράψει... χιλιόμετρα!

Μουσεία στην Αθήνα που έχουν γράψει... χιλιόμετρα!

1.800 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2022)

Το autotriti.gr και ο Mr. Pricefox λατρεύουν τόσο τις επισκέψεις στα μουσεία όσο και τα αυτοκίνητα. Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν τρία μουσεία αφιερωμένα στην ιστορία των τροχών που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού αλλά και στην εκπαίδευση των νέων.

Μουσεία γύρω από τους τροχούς στην Αθήνα

Με στόχο την ενημέρωση του κοινού γύρω από την ιστορία των τροχών δημιουργήθηκαν τρία μουσεία με ξεχωριστές συλλογές που ταξιδεύουν τους επισκέπτες στον χρόνο. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με την δυνατότητα ξενάγησης είναι μια εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Φυσικά σε όλους του χώρους που αναφέρουμε παρακάτω τηρούνται τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της διάδοσης της πανδημίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ιστορία των μηχανοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα

Η μετάβαση από τις άμαξες στο σύγχρονο αμάξι δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν, η καινοτόμα αυτή επανάσταση, γίνεται στο τέλος του 1886 και το πρώτο σύγχρονο αυτοκίνητο κάνει την εμφάνιση του από τον Γερμανό εφευρέτη Καρλ Μπενζ (γνωστό όνομα έως και σήμερα στις Mercedes-Benz). Στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν πλέον διαθέσιμο για τους οδηγούς με την Ford Motor Company να κατέχει την πρωτιά στην δημιουργία τους με πρωταγωνιστή το Ford Model T. Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, κυκλοφόρησε η πρώτη «αυτοκίνητη άμαξα» όπως ονομαζόταν το 1894 ενώ ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και η πρώτη μοτοσυκλέτα. Λίγο καιρό μετά στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στη Μακεδονία, την Κρήτη και την Ήπειρο.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα τρία μουσεία που βρίσκονται στην Αθήνα και αφορούν το αυτοκίνητο, τη μοτοσυκλέτα και το ποδήλατο...

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας

Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου

Τροχοί και ασφάλεια πάνε μαζί!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »