Μπαίνει στην παραγωγή το νέο Ford Explorer

Μπαίνει στην παραγωγή το νέο Ford Explorer

2.254 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- «Κλείδωσε» η παραγωγή του Explorer.
- Πρώτες παραδόσεις τον Αύγουστο.
- Στη Γερμανία η παραγωγή του.
- Με τρία κινητήρια σύνολα.

«Κλείδωσε» η παραγωγή του Explorer

Η Ford αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού Explorer, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένονται το φετινό καλοκαίρι. Με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα θα προσφέρεται το μοντέλο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά.

Πρώτες παραδόσεις τον Αύγουστο

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ford σε ευρωπαϊκά Μέσα ενημέρωσης, το ηλεκτρικό SUV θα μπει στην παραγωγή τον προσεχή Ιούνιο, βάζοντας έτσι τέλος στην καθυστέρηση που υπήρξε, εξαιτίας των νέων κανόνων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών. Ως εκ τούτου οι πρώτοι κάτοχοι του αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer στην Ευρώπη θα έχουν το αυτοκίνητο στα χέρια τους τον προσεχή Αύγουστο.

Στη Γερμανία η παραγωγή του

Το νέο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο της Ford θα κατασκευαστεί στην Κολωνία της Γερμανίας. Στην ίδια εγκατάσταση θα κατασκευαστεί και ένα πιο σπορ, κουπέ αδερφάκι του Explorer, που αναμένεται να δούμε μέσα στο χρόνο.

Με τρία κινητήρια σύνολα

Επιστρέφοντας στο Ford Explorer, να θυμίσουμε πως τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα θα είναι διαθέσιμα. Οι πρώτες δύο επιλογές αποδίδουν 170 ή 286 ίππους και περνούν την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση αποδίδει 340 ίππους και είναι τετρακίνητη. Πληροφορίες για την χωρητικότητα της μπαταρίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, παρά μόνο ότι θα φορτίζει από 10-80% σε 25 λεπτά. Αναμένεται όμως να έχουμε τουλάχιστον δύο διαφορετικές επιλογές.

DEH PASXA
KIA