Τελευταία κίνηση η επένδυση της BP στις «flash batteries», μπαταρίες που φορτίζουν πλήρως σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Μπαταρίες που φορτίζονται… αστραπιαία

2.020 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2018)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και για αυτό το λόγο οι επενδύσεις στο χώρο των μπαταριών αυξάνονται. Τελευταία κίνηση η επένδυση της BP στις «flash batteries», μπαταρίες που φορτίζουν πλήρως σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Όπως ανακοίνωσε η BP, συμφώνησε να ξεκινήσει μία επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων (17 εκατομμύρια ευρώ περίπου), τα οποία θα πάνε στην startup εταιρεία, StoreDot, που εδρεύει στο Τελ Αβίβ και αναπτύσσει επί του παρόντος μία τεχνολογία μπαταριών που επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.
 
Η StoreDot σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο να μειώσει σε τέτοιο βαθμό το χρόνο που απαιτείται για να φορτίσει η μπαταρία, ο οποίος να είναι εφάμιλλος με το χρόνο που απαιτείται για να ανεφοδιαστεί με καύσιμο ένα όχημα με κινητήρας εσωτερικής καύσης.
Οι εν λόγω μπαταρίες που αποκαλούνται «flash batteries», αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε κινητές συσκευές από το 2019 και γιατί όχι κάποια στιγμή να εξοπλίσουν και τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
«Η υπερβολικά γρήγορη φόρτιση είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής που έχει η ΒΡ για την ηλεκτροδότηση» δήλωσε ο Tufan Erginbilgic, διευθύνων σύμβουλος της BP downstream business και συνέχισε «Η τεχνολογία της StoreDot δείχνει πραγματικές δυνατότητες για μπαταρίες αυτοκινήτων που μπορούν να φορτιστούν στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για να γεμίσει μια δεξαμενή καυσίμου».
 
Να αναφέρουμε πως οι μπαταρίες της startup εταιρείας χρησιμοποιούν οργανικές και ανόργανες ενώσεις, καθώς και νανο-υλικά και έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μπαταρίες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το τμήμα φορτηγών της Daimler τον περασμένο Σεπτέμβρη επένδυσε στη συγκεκριμένη επιχείρηση το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 51 εκατομμύρια ευρώ).

Mercedes
skoda