Στην IONITY προσχώρησε η Hyundai, η οποία έγινε ο νεότερος μέτοχος της κοινοπραξίας.

«Μπήκε» στην IONITY η Hyundai

1.650 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2019)

Στην IONITY προσχώρησε η Hyundai, η οποία έγινε ο νεότερος μέτοχος της κοινοπραξίας στην οποία ήδη βρίσκονται οι Ford, Daimler, Porsche και BMW!

Από την ίδρυσή της τον Νοέμβριο του 2017, η βασική αποστολή της IONITY ήταν να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος κατά μήκος των κύριων εθνικών οδών στην Ευρώπη, προκειμένου να βοηθηθούν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Έτσι μετά τη συμμετοχή των Ford, Daimler, BMW αλλά και του VW Group μέσω της Porsche, έγινε γνωστό πως και η Hyundai Motor Group, που περιλαμβάνει τόσο το σήμα της Hyundai όσο και της Kia, είναι πλέον μέρος της κοινοπραξίας.
 
«Η συμμετοχή μας σε αυτήν την κοινή επιχείρηση επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για μελλοντική ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Thomas Schemera, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Προϊόντων στο Hyundai Motor Group. «Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά μας με την IONITY θα ανοίξει μια νέα εποχή υψηλής φόρτισης, όπου θα είναι απρόσκοπτη και ευκολότερη απ ότι ο ανεφοδιασμός καυσίμων των πελατών μας».   
 
Μέχρι σήμερα, η IONITY έχει ήδη επιτύχει ένα δίκτυο περίπου 140 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εδρεύουν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες με άλλους 50 να βρίσκονται υπό κατασκευή. Κάθε σταθμός παρέχει 100% ανανεώσιμη ενέργεια και έτσι συμβάλλει στη σημαντική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

test center
citroen