Ford Mustang Dark Horse: Η πιο ετοιμοπόλεμη και πιστάδικη Mustang
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Mustang Dark Horse: Η πιο ετοιμοπόλεμη και πιστάδικη Mustang

6.816 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2022)

Η Mustang Dark Horse είναι η πιο «ετοιμοπόλεμη» για χρήση σε πίστα ατμοσφαιρική Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ και αποτελεί το μοντέλο-οδηγό για την επιστροφή της Mustang στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η νέα Mustang Dark Horse προσφέρει απόλυτες δυνατότητες σε πίστα

H νέα έβδομης γενιάς Mustang είναι πλέον γεγονός και ήδη η Ford είναι σε θέση να παρουσιάσει σε όλους τους petrolhead αυτού του κόσμου την κορυφαία έκδοσή της, η οποία έχει την ονομασία Dark Horse. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ford χρησιμοποιεί κάποιο όνομα για την κορυφαία της έκδοση από τότε που είχε κάνει το ίδιο με τη Mustang Bullitt το 2001. Η Ford ισχυρίζεται πως η Mustang Dark Horse αποτελεί, όχι μόνο την απόλυτη έκδοση του μοντέλου για χρήση σε πίστα, αλλά και το όχημα που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την παρουσία της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αναβαθμισμένος ο V8, με 6άρι μηχανικό ή 10άρι αυτόματο

Η Ford ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη Mustang Dark Horse τρία χρόνια πριν αποφασίζοντας να τοποθετήσει στο μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου τον Coyote V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων με υψηλότερη απόδοση, νέους εκκεντροφόρους και μοναδικό tuning, σε συνδυασμό με διπλές πεταλούδες εισαγωγής που παρέχουν διπλάσια ποσότητα φρέσκου αέρα στον κινητήρα με στόχο τη μέγιστη απόδοση. H ισχύς του δεν έχει γίνει γνωστή αλλά αναμένεται πως αυτή θα είναι περίπου 500 άλογα. Σε κάθε περίπτωση, το μοτέρ συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο Tremec είτε με αυτόματη μετάδοση 10 σχέσεων.

Με 19άρες ζάντες, διαφορικό Trosen και 6πίστονες δαγκάνες Brembo

Κάθε Mustang Dark Horse που θα βγαίνει από την παραγωγή θα εξοπλίζεται με αναρτήσεις MagneRide που ελέγχουν την κίνηση των τροχών 1.000 φορές το δευτερόλεπτο έτσι ώστε αυτοί να πετυχαίνουν την καλύτερη απόδοση, 19άρες ζάντες τυλιγμένες σε Pirelli P Zero ελαστικά, 6πίστονες δαγκάνες Brembo, ψυγείο λαδιού για το κιβώτιο ταχυτήτων (αυτόματη έκδοση), ένα νερού με μοναδικό σχεδιασμό, χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη ικανότητα απαγωγής της θερμότητας και πιο ισχυρούς ανεμιστήρες, ένα για τον πίσω άξονα και ένα βοηθητικό λαδιού. Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen μεγιστοποιεί τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυση για βελτιωμένη επιτάχυνση και ισορροπία στις στροφές.  Η Ford θα προσφέρει επίσης τo πακέτo Handling που περιλαμβάνει πιο σκληρά ελατήρια, πιο πλατιά ελαστικά, νέο σετ ζαντών, μοναδική πίσω αεροτομή κ.α.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto