6 φωτογραφίες »

Μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι η σουίτα ασφαλείας Lexus Safety System+.

Νέα Sport έκδοση για το UX από τη Lexus

10.285 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Μία νέα σπορ έκδοση του UX παρουσίασε η Lexus, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη γκάμα των εκδόσεων του κορυφαίου της σε πωλήσεις SUV.


Το τελευταίο μοντέλο που προστέθηκε στη γκάμα του UX, ονομάζεται UX Sport και σύμφωνα με την εταιρεία στοχεύει στο νεανικό κοινό εξ ου και η πιο σπορ εμφάνιση. Μιλώντας για το εξωτερικό μέρος το νέο Lexus UX Sport χαρακτηρίζεται από μαύρα χαρακτηριστικά τα οποία και εντοπίζουμε στη μάσκα, στα καπάκια των πλευρικών καθρεπτών, στις ράγες οροφής, στο περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων, αλλά και στις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και πέντε ακτίνων.
 
Το εσωτερικό ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με το εξωτερικό και διαθέτει μαύρη ταπετσαρία Tahara, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι μία οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας ακι ενημέρωσης με δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone αλλά και με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto. Από κει και πέρα η κάμερα οπισθοπορείας και τα θερμαινόμενα καθίσματα είναι επίσης παρόντα.
 
Μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι η σουίτα ασφαλείας Lexus Safety System+, που διαθέτει πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ των συστημάτων αυτών βρίσκεται το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αυτόματα φώτα και το Dynamic Radar Cruise Control.
 
Όπως υπογραμμίζει η Lexus η συγκεκριμένη έκδοση θα συνδυάζεται με το υβριδικό σύστημα κίνησης του UX 250h που συνδυάζει τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων με έναν ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ, για δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις (184 ίππους). Όμως η ιαπωνική φίρμα σημειώνει πως σε επιλεγμένες αγορές οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν και την έκδοση UX 200 Sport, που τροφοδοτείται αποκλειστικά από βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων ισχύος 171 ίππων.
 
Το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με τιμή από 33.150 λίρες (36.911 ευρώ περίπου) και μέσα στο Δεκέμβρη θα ακολουθήσουν και οι άλλες αγορές.  

NEO TRAFIC
skoda