Παράταση για τα διπλώματα των 74άρηδων

3.301 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2019)

Με νέα εγκύκλιο το υπουργείο Μεταφορών δίνει παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων των οδηγών άνω των 74 ετών. Δείτε τι γίνεται με όσους έχουν «κοπεί» στην επανεξέταση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε νέα εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση στα προς εξέταση διπλώματα των οδηγών που έχουν ηλικία άνω των 74 ετών. Με αυτό τον τρόπο δίνεται μια προσωρινή λύση για τους ηλικιωμένους οδηγούς που έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα για την ανανέωση του διπλώματός τους και η διαδικασία είχε μπλοκάρει. Επιπλέον αυτού δόθηκε παράταση και στα δελτία εκπαίδευσης εξέτασης των υποψηφίων οδηγών λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που έχουν συγκεντρωθεί στις Διευθύνσεις Μεταφορών.

Η εγκύκλιος που αφορά στην παράταση ισχύος άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών:
«Στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των κατόχων αδειών οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και ενόψει τροποποίησης–επικαιροποίησης του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Από εκδόσεως της παρούσης παύει να εφαρμόζεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, ως αυτή είχε θεσπιστεί με το άρθρο 65 του νόμου 4530/2018 και είχε τροποποιηθεί με την παρ. 8 του άρθρου 4 του νόμου 4599/2019.

Εξαιρούνται όσοι εξ αυτών έχουν κριθεί απορριπτέοι σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για τους οποίους συνεχίζεται η διαδικασία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν από την 30η Αυγούστου 2018, στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της έως και την 31η Οκτωβρίου 2019 παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στους ενδιαφερόμενους στους οποίους έχει χορηγηθεί ή χορηγείται βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω εΆ σχετική εγκύκλιο ή χορηγείται νέα βεβαίωση, παραδίδοντας την αρχικώς χορηγηθείσα από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για περαιτέρω παράταση κατά τα ανωτέρω.»

Η αντίστοιχη εγκύκλιος που αφορά στην παράταση της ισχύος Δ.Ε.Ε. υποψηφίων οδηγών και οδηγών: 
«Στο πλαίσιο διασφάλισης της εξυπηρέτησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και της οµαλής υλοποίησης της διαδικασίας διενέργειας δοκιµασιών προσόντων και συµπεριφοράς ανά την επικράτεια, δεδοµένης και της συσσώρευσης πολύ µεγάλου αριθµού φακέλων στην πλειονότητα των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, λόγω της µέχρι πρότινος αλλά και της συνεχιζόµενης αδυναµίας διενέργειας δοκιµασιών προσόντων και συµπεριφοράς, παρατείνεται η ισχύς των ∆ελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης ( ∆.Ε.Ε.) που εκδόθηκαν κατά το χρονικό διάστηµα µεταξύ:

  • 1ης Οκτωβρίου και 31ης ∆εκεµβρίου 2015, έως την 31η ∆εκεµβρίου 2019
  • 1ης Ιανουαρίου 2016 και 31ης ∆εκεµβρίου 2016 για ένα (1) έτος από την ηµεροµηνία λήξης τους.»

SPRING SEAT
citroen