Νέα στοιχεία για τα Plug-In hybrid της Jeep
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα στοιχεία για τα Plug-In hybrid της Jeep

6.350 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Με το εμπορικό λανσάρισμα των νέων Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe στην Ελληνική αγορά να αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Jeep ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep βρίσκονται προ των πυλών και η εταιρεία ανακοίνωσε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες γι΄ αυτά. Τα νέα Renegade 4xe και Compass 4xe, που θα εγκαινιάσουν την υβριδική γκάμα της αμερικανικής φίρμας, θα διατηρήσουν σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jeep τα παραδοσιακά στοιχεία της μάρκας εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία «Go Anywhere, Do Anything», ενώ παράλληλα θα μπορούν να μετακινηθούν οικολογικά εντός πόλης αφού το Plug-in Hybrid σύστημα θα τους προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50 χλμ. και μηδενικούς ρύπους.

Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία των υβριδικών συνόλων, τα Renegade 4xe και Compass 4xe εφοδιάζονται με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων και έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Ο turbo βενζινοκινητήρας είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση είναι 60 ίπποι, μεταδίδοντας σε κάθε περίπτωση της κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η συνδυαστική ισχύς είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης συνεισφέρει στο σύνολο 270 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 250 Nm. Σύμφωνα με το στρατόπεδο της Jeep, ο συνδυασμός των δύο συνόλων, επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάσουν τα 130 χλμ./ώρα.  

Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας: Electric (αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους), Hybrid (συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή) & E-Save (εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας). Επιπλέον, η επιλογή Sport θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει μια ακόμα πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων. Τέλος η λειτουργία E-Coaching θα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης του οδηγού ώστε να προτείνει και να εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

 

Κλείνοντας, τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Με λιανική τιμή προ φόρων χαμηλότερη από 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων κάτω από 50 γρ./χλμ., τα δύο πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep θα απαλλάσσουν τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων από την καταβολή φόρου για το εταιρικό τους αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto