Nέες αφετηρίες για τα ΚΤΕΛ;

2.799 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2018)

Σε πέντε νέες διαφορετικές τοποθεσίες θέλει να εγκαταστήσει σταθμούς ΚΤΕΛ ο ΟΑΣΑ για να αποσυμφορήσει το κέντρο της Αθήνας. Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο του.

Την ριζική αναδιοργάνωση των αφετηριών των ΚΤΕΛ Αττικής μέσω του διαχωρισμού της Αθήνας σε πέντε άξονες προωθεί ο ΟΑΣΑ. Ο Οργανισμός αναφέρει πως λόγω του ότι οι διαδρομές που θα εκτελούνται με βάση το νέο σχέδιο θα είναι μικρότερες σε χιλιομετρική απόσταση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των κομίστρων από 0,20 έως και 1,40 ευρώ.

Οι νέες αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής θα απομακρυνθούν από την οδό Μαυρομματαίων και την πλατεία Αιγύπτου και τα μεταφερθούν σε σημεία άμεσα προσβάσιμα από μετρό και τρένο.
 
Σε Κηφισιά (βόρειος άξονας): Εκεί θα ξεκινούν και θα καταλήγουν τα δρομολόγια της Σκάλας Ωρωπού, του Καπανδριτίου, των Αγίων Αποστολών αλλά και για πόλεις όπως το Μαρκόπουλο, το ∆ήλεσι, το Χαλκούτσι και ο Βαρνάβας.

Στο Νομισματοκοπείο (ανατολικός και νότιος άξονας) για δρομολόγια για την Νέα Μάκρη, την Ραφήνα, τον Μαραθώνα, το Γραμματικό, το Κορωπί, το Μαρκόπουλο Μεσογείων, την Κερατέα και το Λαύριο.

Στον Ελαιώνα (δυτικός άξονας) για δρομολόγια  για τα Μέγαρα, την Βίλια, την Κινέτα και το Αλεποχώρι.

Στο Ελληνικό (νότιος παραλιακός άξονας) για ΚΤΕΛ προς περιοχές όπως η Ανάβυσσος, το Σούνιο, το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και το Λαύριο.

Στο Κορωπί (νότιος µεσογειακός άξονας) για δρομολόγια προς Πόρτο Ράφτη, Π. Φώκαια, Καλύβια, Κουραβά, Δασκαλειό και Βραυρώνα.

Όσον αφορά στα εισιτήρια, οι συχνοί χρήστες των ΜΜΜ που θα προμηθευτούν την μηνιαία κάρα απεριορίστων διαδρομών αξίας 30 ευρώ λέγεται πως θα είναι ωφελημένοι έως και κατά 24%. Τέλος, γίνεται γνωστό πως το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ καταστρώνει σχέδιο για να αποσυμφορήσει βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, όπου σε σημεία διατρέχεται ακόμα και από 17 διαφορετικές γραμμές.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center