Νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης έρχονται από την Κίνα!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης έρχονται από την Κίνα!

1.804 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2022)

Στο γενικό πλαίσιο της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση, εταιρίες τεχνολογίας από την Κίνα έχουν στραφεί εδώ και καιρό σε έναν εναλλακτικό τρόπο φόρτισης μπαταριών που αν τελικά πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα φέρει ριζικές αλλαγές στην ηλεκτροκίνηση.

Αντικατάσταση μπαταριών: Ο επαναστατικός τρόπος φόρτισης

Η τεχνολογία πίσω από τη συγκεκριμένη διαδικασία βασίζεται στην αλλαγή των επιμέρους μπαταριών της κεντρικής μπαταριάς. Κάθε αμιγώς  ηλεκτρικό όχημα κινείται μέσω της τροφοδότησης των τροχών από μια μεγάλη κεντρική μπαταριά. Η μπαταρία αυτή απαρτίζεται από μικρότερες μπαταρίες που λειτουργούν αρμόνικα και παράγουν κίνηση για το όχημα. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, οι σταθμοί δεν θα επαναφορτίζουν τις μπαταριές των οχημάτων αλλά θα αντικαταστούν τις επιμέρους μπαταριές του κεντρικού πακέτου μπαταρίας που έχουν εξαντληθεί με πλήρως φορτισμένες. Έτσι, ο χρόνος για τη συνολική επαναφόρτιση του οχήματος θα είναι σημαντικά μειωμένος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η CATL θα κατασκευάζει σταθμούς από φέτος

Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών πρόκειται πλέον να ασχοληθεί και με την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η CATL ήδη προμηθεύει αρκετές εταιρίες με μπαταριές για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους, μεταξύ των όποιον βρίσκει κάνεις την Tesla, τη Volkswagen, τη Fisker και τη NIO. Πλέον όμως και μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τις Διοικητικές Αρχές της Περιφερείας Guizhou, θα ασχοληθεί με την κατασκευή σταθμών ταχείας φόρτισης  τέτοιου τύπου σε όλη την περιοχή.

Ακολουθεί το παράδειγμα της NIO

Η NIO πρωτοστατεί στον συγκεκριμένο τομέα καθώς μετρά 750 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε όλη την Κινά ενώ ήδη λειτούργει μικρό αριθμό σταθμών και στη Νορβηγία. Στα πλάνα της κινέζικης εταιρείας που συνεργάζεται με την Shell, περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων σταθμών τέτοιου τύπου και στη Γερμάνια, ενώ καθόλου απίθανο δεν είναι να εξαπλωθεί και σε Η.Π.Α. και Καναδά. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center