Bασίζεται πάνω στο Fiesta ST Line.

Eφοδιάζεται με τον ίδιο 1.000άρη κινητήρα του εργοστασιακού μοντέλου.

Νέο Ford Fiesta R2

4.483 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Αυτό είναι το αγωνιστικό Fiesta R2 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα του WRC Junior της επόμενης σεζόν.

To ολοκαίνουριο αγωνιστικό Ford Fiesta R2 παρουσίασε η M-Sport Πολωνίας. Το μοντέλο αυτό θα είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα τρέξουν όλες οι ομάδες στο WRC Junior.

Bασίζεται πάνω στο Fiesta ST Line και εφοδιάζεται με τον ίδιο 1.000άρη κινητήρα του εργοστασιακού μοντέλου, ωστόσο μέσω μιας σειράς αναβαθμίσεων, όπως η τοποθέτηση ενός νέου υπερτροφοδότη, η ιπποδύναμη του μοτέρ φτάνει τώρα τα 200 άλογα. Το μοτέρ συνδυάζεται με 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο και Reiger σύστημα ανάρτησης κ.α. Τέλος, η M-Sport σημειώνει πως το μηχανικό μοτέρ έχει διάρκεια ζωής 3.218 χλμ. πριν χρειαστεί να «ξαναχτιστεί».
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η M-Sport θα κατασκευάσει συνολικά 100 τέτοια αυτοκίνητα, με τα 20 από αυτά να πρέπει να είναι έτοιμα τον επόμενο Φεβρουάριο όταν και θα ξεκινήσει το JWRC στην Σουηδία.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της M-Sport, κ. Maciej Woda δήλωσε: «Το ολοκαίνουργιο Ford Fiesta R2 είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά και κάτι που όλοι στην M-Sport Πολωνίας είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εδώ στην Κρακοβία, έχει γίνει τεράστια προσπάθεια για υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»
 

Mercedes
moto