Η Honda, δια στόματος του CEO Takanobu Ito, επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2015 θα λανσαριστεί το νέο Civic R-Type και θα προορίζεται ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Tο νέο Civic Type-R θα έχει τουλάχιστον 265 ίππους, ενώ κατά τον επικεφαλής μηχανικό στη Βρετανία, Dave Hodgetts, επιδιώκεται να αναβαθμιστεί η ιπποδύναμη στα 300 «άλογα».

Nέο Honda Civic Type-R το 2015

6.518 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/7/2013

Η Honda, δια στόματος του CEO Takanobu Ito, επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2015 θα λανσαριστεί το νέο Civic R-Type, με στόχο να αποδίδει 300 ίππους από έναν turbo 1.600άρη ή 2λιτρο κινητήρα.

 
Η Honda επιβεβαίωσε τα σχέδιά της σχετικά με το νέο Civic Type-R. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Takanobu Ito ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί μέσα στο 2015 και θα προορίζεται ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το hot hatchaback θα έχει τουλάχιστον 265 ίππους, ενώ κατά τις δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού στη Βρετανία, Dave Hodgetts, γίνονται προσπάθειες ώστε να αναβαθμιστεί η ιπποδύναμη στα 300 «άλογα». Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο θα είναι 1,6 ή 2,0 λίτρων, με περισσότερες πιθανότητες (ειδικά μετά την αναβάθμιση που επιδιώκεται), να κερδίζει το 2λιτρο μοτέρ.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε από τον CEO Takanobu Ito, o στόχος του νέου Type-R είναι να καταρρίψει το χρόνο που έχει κάνει το Megane RS Trophy στο Nurburgring (7:97), γεγονός που θα διαπιστωθεί στις αντίστοιχες δοκιμές προς τα τέλη του έτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Tags: HONDA CIVIC