Tο νέο GX Overland Concept είναι εξοπλισμένο με μοναδικούς τροχούς κατάλληλους για εκτός δρόμου διαδρομές.

Το πρωτότυπο φροντίζει και για τη διαμονή των επιβατών του.

Οι πίσω επιβάτες έχουν το δικό τους σύστημα ψυχαγωγίας.

Νέο Lexus GX Overland Concept

2.568 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2020)

Ένα πολύ ενδιαφέρον off-road πρωτότυπο με βάση το GX παρουσίασε η Lexus, δίνοντάς του την ονομασία GX Overland.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος το νέο GX Overland Concept είναι εξοπλισμένο με μοναδικούς τροχούς κατάλληλους για εκτός δρόμου διαδρομές και ελαστικά Toyo Open Country, καθώς ένα προσαρμοσμένο σύστημα ανάρτησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν βελτιωμένες δυνατότητες σε όλα τα εδάφη, αλλά σε περίπτωση που η διαδρομή γίνει πολύ δύσκολη, το GX Overland μπορεί να βασιστεί στον εργάτη που έχει ενσωματωμένο στο μπροστινό του προφυλακτήρα, αλλά και στο καλά προστατευμένο κάτω μέρος του «σώματός» του.
 
Το πρωτότυπο φροντίζει και για τη διαμονή των επιβατών του, μέσω μίας ταχέως αναπτυσσόμενης σκηνής που κάθεται στην οροφή του, ωστόσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να παραμείνει κάποιος θα βρει επιπλέον ανέσεις. Συγκεκριμένα η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με κόκκινο δέρμα, όπως και με αλουμινένια και ξύλινη επένδυση. Οι πίσω επιβάτες έχουν το δικό τους σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ όλοι μπορούν να ακούσουν μουσική μέσω του ηχοσυστήματος  Marque & Levinson με 17 ηχεία.
 
Την καρδιά του GX Overland αποτελεί ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας V8 4,6 λίτρων με ισχύ 301 ίππων και 446 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση με Active Traction Control.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το Lexus GX Overland Concept έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μόντρεαλ στον Καναδά (17-26 Ιανουαρίου).   

peugeot
NISSAN