H Nissan παρουσίασε στην έκθεση του Λος Αντζελες το νέο μικρό της crossover, το Kicks, το οποίο θα βρίσκεται στους εμπόρους των Η.Π.Α. από τον προσεχή Ιούνιο.

Αποτελεί το έκτο μέλος της παγκόσμιας γκάμας SUV της ιαπωνικής φίρμας, ενώ στις Η.Π.Α. που θα «σταδιοδρομήσει» θα είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας που αποτελείται από τα Rogue Sport (Qashqai), Rogue (X-Trail), Murano, Pathfinder και Armada.

Το αμερικάνικο μικρό SUV έχει γίνει πιο «mainstream» σχεδιαστικά, υιοθετώντας στοιχεία από τα Qashqai και Micra. Διαθέτει όμορφο πεντάθυρο αμάξωμα με μεγάλα φωτιστικά σώματα και φυσικά τονισμένη τη γρίλια σχήματος «V».

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι και η κεντρική οθόνη αφής των 7 ιντσών του συστήματος infotainment που είναι συμβατή με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Νέο Nissan Kicks (+video)

3.424 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2017)

Το νέο Nissan Kicks μόλις παρουσιάστηκε στο Λος Αντζελες, ώστε να αποτελέσει από τον προσεχή Ιούνιο, το μικρότερο SUV της φίρμας στην αμερικάνικη αγορά. Μήπως, όμως, μας δείχνει και το πώς θα μοιάζει ο αντικαταστάτης του «δικού» μας Juke;

H Nissan παρουσίασε στην έκθεση του Λος Αντζελες το νέο μικρό της crossover, το Kicks, το οποίο θα βρίσκεται στους εμπόρους των Η.Π.Α. από τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται ουσιαστικά για την αμερικάνικων προδιαγραφών έκδοση του αυτοκινήτου που λανσαρίστηκε πέρσι στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και το οποίο στηρίζεται στο ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το 2014.
 
Αποτελεί το έκτο μέλος της παγκόσμιας γκάμας SUV της ιαπωνικής φίρμας, ενώ στις Η.Π.Α. που θα «σταδιοδρομήσει» θα είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας που αποτελείται από τα Rogue Sport (Qashqai), Rogue (X-Trail), Murano, Pathfinder και Armada. Προφανώς στην Ευρώπη το όνομα Juke θα παραμείνει και στη νέα γενιά του οχήματος. Αυτό που δεν είμαστε σίγουροι πως θα διατηρηθεί είναι η «εκκεντρική» σχεδίαση, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το αμερικάνικο Kicks…
 
Όπως βλέπουμε, λοιπόν, το αμερικάνικο μικρό SUV έχει γίνει πιο «mainstream» σχεδιαστικά, υιοθετώντας στοιχεία από τα Qashqai και Micra. Διαθέτει όμορφο πεντάθυρο αμάξωμα με μεγάλα φωτιστικά σώματα και φυσικά τονισμένη τη γρίλια σχήματος «V». Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι και η κεντρική οθόνη αφής των 7 ιντσών του συστήματος infotainment που είναι συμβατή με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Στην κορυφή του εξοπλισμού βρίσκεται και το ηχοσύστημα της Bose.
   
Η μόνη επιλογή σε κινητήρα για το αμερικάνικο Kicks, είναι αυτή με τον 1.600αρη DOHC με σύστημα συνεχώς μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (CVTCS). Το 4κύλινδρο σύνολο βενζίνης αποδίδει 125 ίππους ισχύος και 156 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT που μεταφέρει την ισχύ αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Η μέση κατανάλωση του οχήματος είναι στα 7,1 λτ./100 χλμ.
 
Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι τα Traction Control System (TCS), Vehicle Dynamic Control (VDC) και Hill Start Assist (HSA). Το Nissan Kicks SR διαθέτει επίσης το Integrated Dynamic-Control Module (IDM) που περιλαμβάνει τα Active Engine Brake, Active Trace Control και Active Ride Control. Στάνταρ είναι και το Automatic Emergency Braking (AEB) με Forward Collision Warning (FCW), όπως και οι 7 αερόσακοι και η κάμερα οπιθοπορείας RearView Monitor. Τα Kicks SV και Kicks SR προσθέτουν τα Blind Spot Warning (BSW) και Rear Cross Traffic Alert, ενώ το Kicks SR διαθέτει το Intelligent Around View Monitor (I-AVM)3.
 

Mercedes
moto