Η φίρμα αναφέρει πως θα αποτελέσει την πιο σπορ επιλογή της γκάμας.

To 1.000άρι των 117 ίππων προσφέρει, σύμφωνα με την μάρκα, καλύτερη επιτάχυνση.

Το Νissan N-Sport θα ανταγωνιστήσει μοντέλα όπως το Fiesta ST-Line, το Polo R-Line και το Ibiza FR-Line.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, η N-Sport θα προσφέρεται με Alcantara καθίσματα.

Nέο Nissan Micra N-Sport

18.899 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2019)

Την κορυφαία έκδοση για το νέο Micra παρουσίασε η Nissan. Διαβάστε τι περιλαμβάνει και γνωρίστε τα δύο νέα μοτέρ που θα προσφέρονται στην γκάμα.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση της Nissan σχετικά με το Micra, αφού όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, σύντομα αναμένεται να γίνουν διαθέσιμοι και στην χώρα μας, δύο νέοι turbo κινητήρες και η κορυφαία έκδοση N-Sport.

Αρχικά, η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει πως το νέο Micra θα προσφέρεται με έναν νέο 1.000άρι IG-T turbo κινητήρα απόδοσης 100 ίππων και 160 Νμ ροπής που θα συνεργάζεται τόσο με το 5τάχυτο κιβώτιο της μάρκας όσο και με το αυτόματο XTronic CVT. Η νέα αυτή επιλογή θα αντικαταστήσει τον 0,9 λίτρων κινητήρα των 90 ίππων, με την Nissan να υπόσχεται πως το καινούριο μοτέρ προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου και παράγει λιγότερες εκπομπές ρύπων.
 
Όσον αφορά την έκδοση N-Sport, η φίρμα αναφέρει πως θα αποτελέσει την πιο σπορ επιλογή της γκάμας. Αλλωστε, θα λανσαριστεί με το, επίσης ολοκαίνουριο στην γκάμα, τρικύλινδρο 1.000άρι DIG-T μοτέρ απόδοσης 117 ίππων και 180 Nm ροπής σε συνεργασία με το εξελιγμένο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της μάρκας. Η Nissan αναφέρει πως το μοτέρ δεν είναι μια ισχυρότερη έκδοση του 1,0 λίτρου κινητήρα που αναφέραμε παραπάνω, αλλά πρόκειται για ένα μοτέρ που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Daimler μαζί με τον 4κύλινδρο των 1,33 λίτρων που πρόσφατα ντεμπούταρε στο Qashqai.

To 1.000άρι των 117 ίππων προσφέρει, σύμφωνα με την μάρκα, καλύτερη επιτάχυνση με το σπριντ στα 100 χλμ./ώρα να γίνεται τώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα (1 δλ γρηγορότερα από το χιλιάρι μοτέρ των 100 ίππων).

Το Νissan N-Sport θα έρθει αντίπαλο με μοντέλα όπως το Fiesta ST-Line, το Polo R-Line και το Ibiza FR-Line. To ιαπωνικό μικρό έχει ανανεωμένο σύστημα ανάρτησης με την απόσταση του από το έδαφος να έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά. Αισθητικά, το Micra στην έκδοση αυτή θα έχει μαύρες λεπτομέρειες στο πλαϊνό μέρος και στους καθρέπτες και θα εξοπλίζεται με 17άρες ζάντες αλουμινίου και χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Στον εσωτερικό διάκοσμο, η N-Sport θα προσφέρεται με Alcantara καθίσματα, keyless entry κ.α.

Οι πωλήσεις του Micra N-Sport και των δύο νέων μοτέρ θα ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες τον Φεβρουάριο.

Hyundai
vw