Η Τesla δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα επίσημες φωτογραφίες της Plaid έκδοσης του Model S.

Nέο Tesla Model S Plaid

3.096 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2020)

H Τesla ανακοινώνει πως η νέα έκδοση που κατασκεύασε για το Model S επιταχύνει μέχρι τα 96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, κάτι που το κάνει το γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης.


Στην ανακοίνωση ενός μεγάλου μέρους των χαρακτηριστικών που θα έχει η νέα έκδοση Plaid του Model S προχώρησε η Tesla, βάζοντας φωτιά στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Model S Plaid θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν ισχύ 1.100 ίππων και θα του δίνουν την δυνατότητα να κάνει το σπριντ μέχρι τα 96 χλμ./ώρα σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα, τα 400μέτρα σε 9 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα. Εάν οι ισχυρισμοί της Tesla βγουν αληθινοί όταν η έκδοση αυτή λανσαριστεί, το Model S Plaid θα γίνει το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Πρώτος στόχος της Tesla ήταν να κατασκευάσει μια έκδοση τόσο ισχυρή που θα σταματήσει τον ντόρο που υπάρχει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το Lucid Air που έκανε τα 400 μέτρα μέσα σε 9,3 δευτερόλεπτα. Επίσης, η Tesla κατάφερε με το Model S Plaid να πετύχει καλύτερο χρόνο από το Lucid Air στην πίστα της Laguna Seca με 1:30.3.

H νέα έκδοση δεν είναι μόνο πιο ισχυρή αλλά προσφέρει και αυτονομία 836 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ξεπερνώντας και σε αυτόν τον τομέα το Lucid Air.

Oι τιμές του Tesla Model S Plaid ξεκινούν από τις 139.990 δολάρια και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του 2021.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto