Ένα μοντέλο δοκιμών εθεάθη στην πίστα του Ring και εμείς σας παρουσιάζουμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει. Διαβάστε ακόμη πότε και που θα δούμε το νέο Yaris.

Η υπάρχουσα γενιά Yaris αποδείχθηκε πως έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας αφού διαγράφει μέχρι και σήμερα εξαιρετική πορεία σε πωλήσεις στη χώρα μας.

Το «μουλάρι» της Toyota με τη μορφή του Yaris εμφανίστηκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις φήμες για το τι μπορεί να κρύβει στα ενδότερα.

Ετοιμάζεται το νέο Toyota Yaris στο Ring (+video)

13.049 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

Τα μυστήρια της πίστας του Nurburgring... Τι κρύβει το αυτοκίνητο που έφερε μαζί της η Τοyota για δοκιμές; Η νέα γενιά του Yaris που ξεκινά δοκιμές εξέλιξης ή μήπως ένα νέο «καυτό» μοντέλο; Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.


Έντονο είναι το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες σχετικά με το μυστηριώδες αυτοκίνητο που εντοπίστηκε από τους κατασκόπους να δοκιμάζεται στην πίστα του Νurburgring. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαρρεύσει μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν ένα δοκιμαστικό «μουλάρι» της Toyota να δοκιμάζεται κάτω από βαρύ καμουφλάζ στην «πράσινη κόλαση», ωστόσο, αν και το μέγεθος και το σχήμα του παραπέμπουν σε Υaris, κάποιες μικρές λεπτομέρειες μας κάνουν να πιστεύουμε πως το εν λόγω αυτοκίνητο ίσως να μην είναι κάποιο πρωτότυπο της νέας γενιάς, ούτε κάποια σπορ έκδοση του ιαπωνικού μικρού (άλλωστε η GRMΝ έκδοση έχει ήδη αποκαλυφθεί).

Από την άλλη, αυτοκινητικοί κύκλοι αναφέρουν πως, το εν λόγω δοκιμαστικό μοντέλο είναι η νέα τέταρτη γενιά του Yaris, την οποία θα δούμε μέσα στο 2020, με τον μανδύα της υπάρχουσας για να μην τραβάει τα βλέμματα. Έπειτα, στο μηχανικό κομμάτι, οι πηγές μας λένε ότι το επερχόμενο Yaris θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) της Toyota, εκεί που βασίστηκαν η ολοκαίνουργια Corolla και το C-HR. Παράλληλα, λόγω της πλατφόρμας θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και η οδική συμπεριφορά του ιαπωνικού μικρού, κρίνοντας πάντα από τα δύο παραδείγματα -Corolla και C-HR- που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Όσον αφορά στις διαστάσεις, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το Yaris θα έχει μεγαλύτερο μήκος και αρκετά μακρύτερο μεταξόνιο, που μεταφράζεται σε αυξημένους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, σε σχέση με τα ήδη πολύ καλά επίπεδα του υπάρχοντος μοντέλου για τα δεδομένα της κλάσης.
 

Εκτός από τους χώρους, το νέο δάπεδο ενδέχεται να φέρει και... ηλεκτρικό αέρα στο επόμενο Yaris καθώς, πέραν της υβριδικής έκδοσης που έχει ήδη το ιαπωνικό μικρό στη φαρέτρα του, δεν αποκλείεται να αποκτήσει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Στις υβριδικές εκδόσεις τώρα, το Yaris μπορεί να επωφεληθεί των μεγαλύτερων συνόλων της ιαπωνικής εταιρείας, που χρησιμοποιούν και τα αδελφά μοντέλα που εδρεύουν στην TNGA πλατφόρμα, δηλαδή εκείνων με τον κινητήρα των 1,8 λτ. και των 2,0 λτ. με ισχύ έως και 179 άλογα (σ.σ. το δίλιτρο δεν αποκλείεται να είναι και η πιο σπορ και σινάμα «πράσινη» version του μοντέλου). 

Σε κάθε περίπτωση, με μια προσεκτική ματιά στην κατασκοπευτική εικόνα μπορούμε να δούμε πως το αμάξωμα έχει μυώδεις ώμους ενώ εξοπλίζεται με ένα μεγάλο ψυγείο στο εμπρός μέρος και μεγάλες ζάντες. Το εξωτερικό μέρος μπορεί να μην παίζει κανένα ρόλο στην προκειμένη φάση, καθώς μπορεί η Τοyota να δοκιμάζει απλά κάποια μηχανικά μέρη για τα επόμενα μοντέλα της χρησιμοποιώντας ένα τυχαίο δοκιμαστικό αμάξωμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν εξηγεί το βαρύ καμουφλάζ. Υπάρχουν ακόμα και σενάρια που θέλουν αυτό το «μουλάρι» να είναι κάποιο νέο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με πηγές από το ιαπωνικό στρατόπεδο, το νέο Toyota Yaris θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στα τέλη του φετινού Οκτώβρη ως Vitz, ενώ το ευρωπαϊκό μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2020, αναμένεται να διαφέρει σε κάποια σημεία από το ιαπωνικό τόσο αισθητικά όσο και στη γκάμα των κινητήρων.

Εσείς τι λέτε; Τι πιστύετε ότι δοκιμάζει η Τοyota; Τη νέα 4η γενιά του Yaris, ένα άλλο νέο μοντέλο ή μήπως τεστάρει στο Ring νέα μηχανικά μέρη;
 

Δείτε το σχετικό video από τις δοκιμές του μυστηριώδους μοντέλου στην πίστα του Nurburgring:

NEO TRANSPORTER
test center