Νέο VW Atlas Cross Sport: Το Q8 του λαού (+video)

12.074 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

H Volkswagen παρουσίασε επίσημα το νέο Atlas Cross Sport, ένα μεγάλο SAC για την αμερικανική αγορά με macho εμφάνιση, χώρους «αλάνας» και κινητήρες ισχύος έως και 280 ίππων.

Ήταν Μάρτιος του 2018 όταν έγινε η πρεμιέρα του πρωτότυπου Atlas Cross Sport στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και σήμερα ήρθε η ώρα για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής από τη γερμανική φίρμα. Το νέο Atlas Cross Sport είναι η πενταθέσια και με κουπέ στιλιστικά στοιχεία έκδοση του 7θεσίου Atlas, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και το ίδιο μεταξόνιο ενώ είναι μικρότερο σε μήκος κατά 71 χλστ. και κοντύτερο κατά 58 χλστ. σε ύψος.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στο ντιζάιν, οι γραμμές είναι μοντέρνες σε σχέση με το αδελφό μοντέλο, αποπνέοντας μια πιο επιθετική εικόνα. Η κεκλιμένη οροφή έχει πάρει τη θέση του έντονα τετραγωνισμένου πίσω μέρους, ενώ και μπροστά η εικόνα αλλάζει με τη μεγάλη γρίλια να πλαισιώνεται από τα νέα φωτιστικά σώματα και τον φρεσκαρισμένο προφυλακτήρα. Έχει διατηρηθεί ένα πιο συμβατικό μοτίβο από αυτό που έιχαμε δει στο πρωτότυπο ωστόσο, το Atlas Cross Sport δε θυμίζει και πολύ το 7θέσιο Atlas.

'Εντονες διαφοροποιήσεις συναντούμε και στη καμπίνα, εκεί που έχει τηρηθεί κατά γράμμα η νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της γερμανικής φίρμας. Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι (σ.σ. ίδιο με αυτό του T-Cross) μεγάλη οθόνη αφής και επίπεδες επιφάνειες με ενθέσεις αλουμινίου, δέρματος ή μαύρων στιλπνών πλαστικών είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον εσωτερικό διάκοσμο του μεγάλου SAC (Sports Activity Coupe).

Τέλος, εκτός από διαφορές, υπάρχουν και ομοιότητες με το 7θέσιο Atlas και αυτές έχουν να κάνουν με τους κινητήρες. Κάτω από το καπό του Atlas Cross Sport υπάρχει θέση για τον 2,0 TSI με απόδοση 238 ίππων ή για τον ισχυρότερο VR6 χωρητικότητας 3,6 λτ. με ισχύ 280 ίππων. Και στις δύο περιπτώσεις το σύνολο ολοκληρώνεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το νέο μοντέλο θα προσφερθεί αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη θέση για τον ενδεχόμενο ερχομό του στην Ευρώπη.

Hyundai
vw