5 φωτογραφίες »

Νέο VW Golf R: Έρχεται το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών

6.396 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2020)

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το νέο Golf R, που βρίσκεται προ των πυλών, θα είναι το ισχυρότερο, αποδοτικότερο και πιο hi-tech Golf όλων των εποχών. Μάθετε πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί αλλά και όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα.


Η γερμανική εταιρεία έχει παρουσιάσει όλη τη γκάμα της νέας, όγδοης γενιάς του Golf με κινητήρες βενζίνης, mild και Plug-in υβριδικές λύσεις, την επιλογή του φυσικού αερίου, αλλά και τις ισχυρές GTI εκδόσεις. Για κερασάκι στην τούρτα έχει μείνει η κορυφαία έκδοση R του best seller μοντέλου της Volkswagen, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόσφατο teaser που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία. Βέβαια, το καλοκαίρι διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του hot hatch τις οποίες και σας παρουσιάσαμε.

Οι άνθρωποι του Βόλφσμπουργκ φαίνεται πως έχουν κρατήσει το καλύτερο για το τέλος, καθώς, όπως αναφέρουν, το νέο Golf R θα είναι το πιο ισχυρό Golf όλων των εποχών. Η ανακοίνωση της VW ξεκινά με τη φράση «πιο ισχυρό, πιο δυναμικό, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό και πιο ψηφιακό». Επιπλέον, τα highlights του νέου Golf R περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης με επιλεκτική κατανομή ροπής στον πίσω άξονα.

Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, το Golf R θα έχει νέους επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες ενώ πίσω θα ξεχωρίζουν το χαρακτηριστικό R κάτω ακριβώς από το λογότυπο της φίρμας, οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης και ο μεγαλύτερος αεροδυναμικός διαχύτης. Το αισθητικό παζλ ολοκληρώνεται με τις νέες πεντάμπρατσες ζάντες με μαύρο φινίρισμα, στο εσωτερικό των οποίων φιλοξενούνται τα μεγάλα δισκόφρενα με δαγκάνες μπλε χρώματος και το λογότυπο R, αλλά και τους διάτρητους αεριζόμενους δίσκους.

Ο σπορ χαρακτήρας είναι έκδηλος και στο εσωτερικό του νέου Golf R, εκεί όπου υπάρχουν μπάκετ καθίσματα, σπορ flat-bottomed τιμόνι με το λογότυπο R και μεγάλα paddles για τις αλλαγές των ταχυτήτων, ψηφιακός πίνακας οργάνων και πολλές ακόμα πινελιές που είθισται να κοσμούν την καμπίνα των κορυφαίων εκδόσεων των μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Τέλος, κάτω από το καπό του νέου Golf R θα εδράζεται ο EA 888 τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2,0 λτ. σε μία βελτιωμένη version, με την ιπποδύναμη να φημολογείται ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από τους 330 ίππους (σ.σ. 333 άλογα αναφέρουν οι πληροφορίες). Βάσει αυτού του στοιχείου, φαίνεται να επαληθεύονται οι εξαγγελίες της VW, περί της παρουσίασης του ισχυρότερου Golf όλων των εποχών. Μένει να το δούμε στις 4 του Νοέμβρη, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το εκρηκτικό Golf.

PEIRAIOS LEASING
test center