Νέο εργοστάσιο αναλαμβάνει την παραγωγή του VW ID.3

2.133 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2021)

H μεγάλη ζήτηση για το VW ID.3 θα καλυφθεί και από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της φίρμας στην Δρέσδη, ενώ σύντομα θα μπουν στον «χορό» και άλλες εγκαταστάσεις.


Το Volkswagen ID.3 αναδείχτηκε το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το Δεκέμβρη, γεγονός που αποδεικνύει πως η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς. Τα στοιχεία δείχνουν πως η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (συνδυασμός αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-In) υπερδιπλασιάστηκε το 2020 σε σύγκριση με το 2019 στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση 147% καθώς από τις 575.000 φτάσαμε στις 1,42 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Η Volkswagen θέλει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση του ID.3 και έτσι, όπως ήταν προγραμματισμένο, άρχισε την παραγωγή του μοντέλου και στο εργοστάσιο που διατηρεί και στην Δρέσδη, στις εγκαταστάσεις όπου μέχρι πρότινος κατασκευαζόταν το e-Golf.

Το εργοστάσιο της Δρέσδης είναι το τέταρτο που αναλαμβάνει να παράγει ηλεκτρικά μοντέλα της VW μετά το Zwickau και τα Anting και Foshan που βρίσκονται στην Κίνα. Τα 4 εργοστάσια αυτά έχουν την δυνατότητα να παράγουν κάθε έτος 900.000 αυτοκίνητα.

Το επόμενο βήμα για την μάρκα είναι να κατασκευάσει ηλεκτρικά και στα εργοστάσια που διατηρεί στο Emden, στο Ανόβερο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλωστε, η VW πρέπει να βάλει στις γραμμές παραγωγής το ID.4 αλλά και αρκετά άλλα ηλεκτρικά πάνω στα οποία εργάζεται ήδη.
 

Hyundai
4green