Νέο «καυτό» Yaris προ των πυλών

58.697 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2019)

Μπορεί η πρεμιέρα της «καυτής» εκδοχής του Toyota Yaris να αναβλήθηκε ωστόσο η ανεξάρτητη πρόταση μας δίνει μια πολύ καλή γεύση από ό,τι πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον.


Το ντεμπούτο της ισχυρότερης έκδοσης παραγωγής του Toyota Yaris είχε ορισθεί για τον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στην Αυστραλία. Ωστόσο, η πυρκαγιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή στάθηκε αφορμή για την ακύρωση του αγώνα, για λόγους ασφαλείας, συμπαρασύροντας και την παρουσίαση του Yaris GR-4 για αργότερα.

Ο καιρός πέρασε και δεν είχαμε νέα της ιαπωνικής φίρμας γύρω από το θέμα, μέχρι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από την Απω Ανατολή που δείχνει το πως θα μπορούσε να δείχνει το ισχυρό μικρό της Toyota. Σαφώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο προς το παρόν ωστόσο, δεν αποκλείεται να αντικρίσουμε κάτι κοντά σε τούτη την εικόνα στα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, τα οποία αναμένονται πριν το κλείσιμο της χρονιάς. Στην περίπτωση που η Toyota δεν αποκαλύψει το Yaris GR-4 πριν αποχωρήσει το 2019 θεωρείται δεδομένο το λανσάρισμά του στην έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων στο Τόκιο τον ερχόμενο Γενάρη.

Όσον αφορά στην «καρδιά» του μικρού της Toyota έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία γύρω από τον εφοδιασμό του με έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. με ισχύ περί τα 200 άλογα, που θα το θέσει άμεσα αντιμέτωπο με το Ford Fiesta ST. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως ο αριθμός 4 στην ονομασία του μοντέλου σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης, ένα τεράστιο ατού -εάν επαληθευθεί- καθώς θα είναι ουσιαστικά μια κατηγορία μόνο του.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην πορεία. Όπως και να έχει, εσάς πως σας φαίνεται η κίνηση της Toyota να έχει και πάλι στη γκάμα της ένα ισχυρό μικρό, όπως το Yaris T-Sport παλιότερα και το Starlet Glanza & GT ακόμη παλιότερα;

Toyota
test center