2 φωτογραφίες »

Τη νέα γενιά του ελαστικού της Cinturato P7 παρουσίασε η Pirelli.

Νέο Pirelli Cinturato P7: Προσαρμόζεται σε θερμοκρασίες & συνθήκες

7.780 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

Τη νέα γενιά του ελαστικού της Cinturato P7 παρουσίασε η Pirelli, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και συνθήκες οδήγησης.


Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι η αλλαγή της εξωτερικής θερμοκρασίας. Καθώς ο υδράργυρος αυξομειώνεται, ταυτόχρονα αλλάζουν και οι συνθήκες του οδοστρώματος γεγονός που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των ελαστικών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ο καιρός είναι περισσότερο απρόβλεπτος σε σχέση με άλλες.
 
Έτσι η Pirelli μέσω του νέου της ελαστικού και της τεχνολογίας της οποίας δημιουργείται υποστηρίζει πως έχει δώσει τη λύση. Σύμφωνα με την Pirelli, το σχέδιο πέλματος του Cinturato P7 είναι «εμπλουτισμένο με συγκεκριμένες ρητίνες πυριτίου για αύξηση της πρόσφυσης και ενίσχυση της λειτουργίας των πολυμερών του ελαστικού». Τα μόρια του ελαστικού τροποποιούνται χημικά για να αλληλεπιδρούν με το πυρίτιο και να αντιδρούν στις μεταβολές της θερμοκρασίας, έτσι αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του ελαστικού ανάλογα με το τι απαιτεί η κατάσταση.
 
Με λίγα λόγια, το Cinturato P7, αν και πρόκειται για θερινό ελαστικό, ουσιαστικά δεν θα αλλάξει την απόδοση πρόσφυσης και πέδησης, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία και τις συνθήκες του δρόμου. Εκτός από αυτό, και το γεγονός ότι το Cinturato P7 είναι κατασκευασμένο με γνώμονα το περιβάλλον, η Pirelli συνδέει το νέο ελαστικό με τα πολυτελή οχήματα, αναφέροντας πως χρησιμοποιείται ήδη από τις premium αυτοκινητοβιομηχανίες ως προεπιλεγμένο ελαστικό στις αντιπροσωπείες.
 
Επιπλέον, το νέο ελαστικό Pirelli μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τεχνολογίες Run Flat και Seal Inside. Το Cinturato P7 διατίθεται σε διάφορες διαστάσεις, ενώ ταιριάζει με ζάντες από 16 έως 19 ιντσών.

Toyota
moto