Νέο μέτρο-πρόστιμο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα που θα μπαίνουν στην πόλη.

Νέο μέτρο-πρόστιμο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Λονδίνου για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα που θα μπαίνουν στην πόλη.

Νέο πρόστιμο για ρύπους στο Λονδίνο

2.233 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2017)

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου επιβάλλει πρόστιμο στα αυτοκίνητα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα μπαίνουν στο Λονδίνο. Δείτε από πότε θα ισχύσει και για ποια αυτοκίνητα.

Σε μια προσπάθεια αποτροπής της χρήσης ρυπογόνων αυτοκινήτων diesel και βενζίνης παλιάς τεχνολογίας και προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πρωτεύουσα της Μ.Βρετανίας, ο Δήμαρχός της, κ. Sadiq Kahn, ανακοίνωσε νέο πρόστιμο με ονομασία «T-Charge».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με αυτό το μέτρο οι οδηγοί των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 4 και πίσω, κάθε φορά που θα εισέρχονται στην πόλη του Λονδίνου από τις 7 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα τις καθημερινές, θα πληρώνουν πρόστιμο 10 λίρες. Το μέτρο αυτό υπολογίζεται πως επηρεάζει σχεδόν 10.000 αυτοκίνητα και θα τεθεί σε ισχύ στις 23 Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται και το Λονδίνο κάνει ενέργειες για την απομάκρυνση των ρυπογόνων αυτοκινήτων, ακολουθώντας και τις ευρωπαϊκές πόλεις -Μαδρίτη, Παρίσι και Αθήνα- που θα απαγορεύσουν το diesel το 2025.
 
Ανακοινώνοντας το νέο μέτρο ο Δήμαρχος δήλωσε «Είναι συγκλονιστικό ότι ζούμε σε μια πόλη όπου ο αέρας είναι τόσο τοξικός και πολλά από τα παιδιά μας μεγαλώνουν με αναπνευστικά προβλήματα. Πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές τώρα για την προστασία των οικογενειών μας στο μέλλον».

Τέλος ο κ. Khan ανέφερε πως είναι κι αυτό ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των βρώμικων diesel αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με το δακτύλιο χαμηλών ρύπων, που θα τεθεί σε ισχύ το 2019. Κάλεσε τέλος,  τους Υπουργούς να δώσουν κίνητρα για αγορά «καθαρότερων» αυτοκινήτων μέσω απόσυρσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto