Να καταρρίψει ότι ρεκόρ υπάρχει έχει βαλθεί να πετύχει το νέο Honda Civic Type R.

Νέο ρεκόρ πίστας για το Civic Type R

2.764 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2018)

Να καταρρίψει ότι ρεκόρ υπάρχει έχει βαλθεί να πετύχει το νέο Honda Civic Type R, το οποίο βρέθηκε στο Spa-Francorchamps, βάζοντας «φωτιά» στην πίστα αλλά και στα χρονόμετρα.

Μετά το ρεκόρ στη φημισμένη πίστα του Nürburgring, αλλά και ένα ακόμα που έλαβε χώρα το Magny-Cours της Γαλλίας, το μπροστοκίνητο ιαπωνικό Honda Civic Type R «πάτησε» και στη πίστα του Spa-Francorchamps, με τα χρονόμετρα να καταγράφουν πως το ιαπωνικό hatchback μπόρεσε να διανύσει ένα γύρο σε 2: 53,72, με οδηγό τον πρωταθλητή της του LMP2, Bertrand Baguette.
 
«Για μένα ως ένας οδηγός αγώνων, είναι σαφές πως το Type R έχει γεννηθεί για την πίστα» δήλωσε αρχικά μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο Bertrand Baguette και στη συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας «Ωστόσο αισθάνεσαι εξίσου καλά και όταν οδηγείς καθημερινά στους δρόμους, καθώς η ορατότητα είναι πολύ καλή ενώ υπάρχει και μεγάλη άνεση».
Όπως ενημερώνει η φίρμα αυτό είναι το τρίτο ρεκόρ το οποίο καταγράφει το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς τον περασμένο μήνα, το Civic έκανε ένα γύρο σε χρόνο 2: 01,51 στο Magny-Cours στη Γαλλία, ενώ το 2017 το σπορ hatchback έσπασε το ρεκόρ και στο Nürburgring, καταγράφοντας χρόνο 7: 43,08.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτά δεν αναμένεται να είναι τα μοναδικά επιτεύγματα της Type R, καθώς η Honda έχει υποσχεθεί πως θα «κατεβάσει» το μπροστοκίνητο μοντέλο και σε άλλες πίστες με στόχο την κατάκτηση και άλλων ρεκόρ.   

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC