Είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες ράλι και κατασκευασμένο για το Focus RS.

Νέο χειρόφρενο Ford

2.527 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2017)

Ο Ken Block έδωσε τις συμβουλές του και την εμπειρία του, η Ford την τεχνογνωσία της και το πρώτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειρόφρενο για drift είναι γεγονός.

FORD: Αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E. Κλείστε το test-drive σας

FORD: Εξοικονόμησε 1.873€ σε καύσιμα το χρόνο

FORD: Κερδίστε €10 κλείνοντας on line ραντεβού

Η Ford Perfomance αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουριο Drift Stick, το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειρόφρενo, εμπνευσμένο από τους αγώνες ράλι και κατασκευασμένο για το Focus RS με την σφραγίδα του πασίγνωστου Ken Block.

To χειρόφρενο σχεδιάστηκε από την ίδια ομάδα της Ford που δημιούργησε και το Drift mode της μάρκας και στην ουσία είναι μια λαβή από αλουμίνιο ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και τον επιλογέα ταχύτητας. Στην πράξη, ασκεί πίεση  και  «λοκάρει» τους πίσω τροχούς με ένα τράβηγμα του, όπως γίνεται και στα πραγματικά ράλι αυτοκίνητα.

Ο ίδιος ο Κen Βlock έδωσε συμβουλές στην Ford Perfomance και πίεσε την εταιρεία να προβεί στη δημιουργία του γιατί προσφέρει τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο να ντριφτάρεις το Focus RS σε μεγάλη κλίση. Ο ίδιος δήλωσε: « Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό αυτό που κάνει η Ford Perfomance. Eίναι κάτι για το οποίο είμαι χαρούμενος γιατί είμαι μέλος της ανάπτυξης του εργοστασιακού μοντέλου. Κάνει το μοντέλο ακόμα πιο πολύ fun to drive».
 
Ο Dave Pericak, επικεφαλής της Ford Perfomance δήλωσε: « Όλοι στην εταιρεία ενθαρρύνονται να σκέφτονται με φαντασία. Έτσι γεννήθηκε το «Wicked Stick». H τεχνογνωσία αυτή θα μεταφερθεί στα μελλοντικά προϊόντα της Ford Perfomance».
Όπως και το Drift mode, το νέο Drift Stick χειρόφρενο συνιστάται μόνο για τις πίστες. Η Ford θα το προσφέρει σε ΗΠΑ και Καναδά με τιμή γύρω στα 850 ευρώ.