5 φωτογραφίες »

Nissan LEAF: Ξεπέρασε σε παραγωγή το εμβληματικό Bluebird

1.548 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Σχεδόν 200.000 μονάδες του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan LEAF έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της φίρμας στο Sunderland, ξεπερνώντας τα συνολικά κομμάτια του εμβληματικού Nissan Bluebird.


Η σύγχρονη εποχή επιτάσσει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και η Nissan δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός εξελίξεων. Το αμιγώς ηλεκτρικό και απόλυτα ουδέτερο ως προς τους ρύπους του LEAG είναι κυρίαρχο στην «πράσινη» πολιτική της μάρκας, μιας και ήδη έχει αφήσει το στίγμα του. Πιο συγκεκριμένα, το e-car της Nissan έχει παραχθεί συνολικά σε 195.380 μονάδες στο εργοστάσιο του Sunderland, ξεπερνώντας τα 187.178 κομμάτια του εμβληματικού Bluebird την περίοδο 1986-1990. Εξάλλου, με την πρόοδο της τεχνολογίας έχει μειωθεί στο μισό ο χρόνος κατασκευής ενός αυτοκινήτου, από τις 22 ώρες πριν από 35ετία στις 10 στο σήμερα.
                    
«Το Bluebird ήταν ένα εμβληματικό μοντέλο για το εργοστάσιο και προκαλεί υπέροχες αναμνήσεις σε όλους τους λάτρεις της Nissan» δήλωσε ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Manufacturing στην εργοστασιακή μονάδα της αγγλικής πόλης και προσέθεσε: «Οι παράμετροι του LEAF που ξεπερνούν το Bluebird δείχνει πόσο εντυπωσιακά η καινοτομία, οι δεξιότητες και οι διαδικασίες παραγωγής μας εξελίχθηκαν καθώς κινούμαστε προς την ηλεκτροδότηση. Η συγκεκριμένη προσπέραση είναι ένα ορόσημο - αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να έρθουν για την ομάδα μας στο εργοστάσιο καθώς η ηλεκτρική μας σειρά μεγαλώνει».
 
Μάλιστα, στο εργοστάσιο του Sunderland κατασκευάστηκε και το συμβολικό 500.000ό LEAF, ένα ηλεκτρικό μοντέλο με πολλές διακρίσεις την περασμένη δεκαετία, όπως Car of the Year 2011 στην Ευρώπη, το World Car of the Year 2011 και το Car of the Year Japan το 2011 και το 2012. Συνολικά, κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου πάνω από μισό εκατομμύριο Nissan LEAF
 
Στόχος της μάρκας είναι μέχρι το 2050 να έχει πετύχει απόλυτη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές ρύπων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές του 2030 κάθε νέο Nissan θα προσφέρεται σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις σε βασικές αγορές, ενσωματώνοντας τεχνολογικές καινοτομίες. Στην κατεύθυνση αυτή, η Nissan επεκτείνει την παραγωγή της βασισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τοποθετώντας 37.000 φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 20 MW τα οποία θα εξασφαλίζουν το 20% της συνολικής της ενέργειας, η οποία όμως θα αρκεί για την κατασκευή κάθε LEAF που προορίζεται για την Ευρώπη.
 

Mercedes
test