Το όνομα Stingray θα συνοδεύει και την 8η γενιά της Corvette.

Ντεμπούτο ως Stingray η νέα Corvette C8

1.721 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

Το όνομα Stingray θα συνοδεύει και την 8η γενιά της Corvette, όπως επίσημα ανακοίνωσε η Chevrolet λίγα 24ώρα πριν το μοντέλο κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Προσθέτοντας μία εικόνα του λογότυπου «Stingray» στην ιστοσελίδα της, η μάρκα επιβεβαίωσε την ύπαρξη της Corvette Stingray κατά την παρουσίαση του μοντέλου αναφέροντας ως λεζάντα: Η Chevrolet Corvette 2020 θα κάνει το ντεμπούτο της ως Stingray στις 18 Ιουλίου 2019. Ξέρατε ότι η δεύτερη γενιά της Corvette έκανε το ντεμπούτο της ως Sting Ray το 1963; Αυτό το όνομα υπήρξε σε αυτή τη μορφή μέχρι 1976 και στη συνέχεια αναβίωσε το 2014 για να παρουσιάσει την έβδομη γενιά Corvette. Η Chevrolet είναι υπερήφανη που θα ανακοινώνει ότι το όνομα Stingray θα αναβιώσει».
 
Ενώ πολλοί υπολόγισαν ότι το όνομα Stingray θα παραμείνει για την όγδοη γενιά της Corvette, το γεγονός πως το μοντέλο θα έχει κεντρομήχανη διάταξη περιέπλεξε κάπως τα πράγματα. Τα μελλοντικά πιο ισχυρά μοντέλα C8 και πιθανώς τα υβριδικά θα διατηρήσουν τις σημερινές ονομασίες που περιλαμβάνουν τα Z06 και ZR1, ενώ ως εναλλακτική επιλογή έχει ακουστεί και το όνομα Zora.
 
Επίσημες πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ωστόσο η νέα Chevrolet Corvette πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα V8 των 6,2 λίτρων που προσφέρει 466 ίππους και 630 Nm ροπής. Στη νέα του έκδοση το μοτέρ αναμένεται να ονομαστεί LT2 και να έχει ισχύ περίπου 507 ίππων. Τέλος οι ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν να συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα σε δύο ημέρες θα ξέρουμε καθώς η Chevrolet θα αποκαλύψει τη κεντρομήχανη Corvette σε μία διήμερη εκδήλωση που ξεκινά στις 18 Ιουλίου στο Tustin της Καλιφόρνια.

Hyundai
4green