Ένα μυστικό το οποίο κρατούσε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 55 χρόνια, αποκάλυψε ο διάσημος σχεδιαστής αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro.

O Paul Sybille δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ψευδώνυμο το οποίο εκείνος επινόησε για να μπορέσει να δημοσιεύσει τα σχέδιά του.

Το σχέδιο που δημοσιεύτηκε πρόκειται για ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο.

O διάσημος σχεδιαστής χρησιμοποίησε το όνομα Sibylla και για ένα πρωτότυπο που δημιούργησε το 2018 για τα 80α γενέθλιά του.

Ο Giugiaro αποκάλυψε ένα μυστικό 56 ετών!

2.093 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Ένα μυστικό το οποίο κρατούσε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 55 χρόνια, αποκάλυψε ο διάσημος σχεδιαστής αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro.

Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, το μυστικό αυτό έχει να κάνει με τα σχέδια ενός σπορ αυτοκίνητου, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους το 1963 για τις ανάγκες ενός νέου περιοδικού και έφεραν την υπογραφή εντός άγνωστου σχεδιαστή του Paul Sybille. Σήμερα 56 χρόνια μετά ο πιο παραγωγικός σχεδιαστής αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψε πως ο Paul Sybille δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ψευδώνυμο το οποίο εκείνος επινόησε για να μπορέσει να δημοσιεύσει τα σχέδιά του.
 
Ο λόγος δεν ήταν άλλος καθώς ο Giugiaro εργάζονταν ήδη ως υπάλληλος πλήρους απασχόλησης της Carrozzeria Bertone, οπότε δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κανονικό του όνομα, που πιθανότατα θα τον έβαζε σε μπελάδες με τους εργοδότες του. Έτσι πήρε την απόφαση να υπογράψει τα σχέδια ως Paul Sybille, που προέρχεται από το πατρικό όνομα της μητέρας του, Sibilla.
 
«Όταν μου ζητήθηκε να συνεισφέρω με ορισμένα σχέδια στο πρώτο τεύχος του Style Auto το φθινόπωρο του 1963, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Auto & Design, ήμουν υπάλληλος πλήρους απασχόλησης της Carrozzeria Bertone, οπότε δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το όνομά μου», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο 81χρονος πλέον Giugiaro.
 
Το σχέδιο που δημοσιεύτηκε πρόκειται για ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να θωρηθεί ως προάγγελος ενός από τα αριστουργήματα του Giugiaro, το concept του 1964 Alfa Romeo Canguro. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο διάσημος σχεδιαστής χρησιμοποίησε το όνομα Sibylla και για ένα πρωτότυπο που δημιούργησε το 2018 για τα 80α γενέθλιά του.

SPRING SEAT
NISSAN