Ο Matt Ηarrison.

Νέος πρόεδρος και CEO για την Toyota Ευρώπης

1.829 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Ο Matt Ηarrison από την 1η Απριλίου θα αντικαταστήσει τον Δρ. Van Zyl, στην θέση του πρόεδρου και αυτή του CEO της Toyota Ευρώπης


Η Toyota Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, ο Δρ. Johan van Zyl, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος για την περιοχή της Ευρώπης, για την Toyota Motor Corporation θα αποσυρθεί από αυτές τις θέσεις την 1η Απριλίου 2021. Ο Δρ. Ο van Zyl ηγείται της Toyota Ευρώπης και είναι υπεύθυνος για την περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου στην Toyota από τον Απρίλιο του 2015. Προηγουμένως, είχε ηγηθεί της Toyota Nότιας Αφρικής μέχρι την μετακίνησή του στις Βρυξέλλες 2015.

Αυτός που θα αντικαταστήσει τον Δρ. Van Zyl, είναι ο τωρινός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, ο Matt Harrison. Ο Βρετανός θα διοριστεί με την σειρά του Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τοyota Europe και Διευθύνων Σύμβουλος για την περιοχή της Ευρώπης στην «μητρική» Τοyota Motor Corporation. O Matt Harrison έγινε μέλος της Toyota Μεγάλης Βρετανίας το 2000 και κατείχε πολλές σημαντικές θέσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της Lexus Europe από το 2008, Διευθύνων Σύμβουλος στην Toyota Βρετανίας από το 2013 και Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ (2015) και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (2019) της Τοyota Europe.

Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Toyota έχουν εξαιρετική πορεία τα τελευταία έξι χρόνια. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, με επικεφαλής τον Matt Harrison, έφτασαν το 1 εκατομμύριο το 2019, για πρώτη φορά σε 10 χρόνια και ξεπέρασαν το μερίδιο αγοράς του 6% το 2020.

Υπό τη στρατηγική και επιχειρησιακή ηγεσία του Δρ. Van Zyl, η Tοyota επέκτεινε την γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων, προχώρησε σε νέες επενδύσεις σε νέες πλατφόρμες αυτοκινήτων, πήρε στην κατοχή της το εργοστάσιο στο Kolin της Τσεχίας και επένδυσε σε Ρωσία, Πολωνία, Τουρκία και Γαλλία.

Ο Matt Harrison θα ηγηθεί τώρα πάνω στον μετασχηματισμό της Toyota από μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων σε μια εταιρεία κινητικότητας, εστιάζοντας στην επίτευξη του επιχειρηματικού σχεδίου που προβλέπει 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις έως το 2025, την κυκλοφορία 10 ηλεκτρικών οχημάτων, τουλάχιστον πέντε Plug-in υβριδικών (PHEV), τη συνεχιζόμενη επέκταση των πωλήσεων υβριδικών οχημάτων και επενδύσεις σε υπηρεσίες κινητικότητας με τη μάρκα KINTO.

«Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο είναι η πολύ δυνατή ομάδα που έχουμε εδώ στην Ευρώπη. Με τόσο καλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον οργανισμό Toyota Europe, με τέτοιο ταλέντο και πάθος, δεν θα υπάρξει καμία αναστάτωση στο σχέδιο που έχουμε ξεκινήσει και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Toyota θα τα πάει πολύ καλά υπό την ηγεσία του Matt» δήλωσε ο Δρ. Johan van Zyl, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe.
 

CORAL GAS PASXA
skoda