4 φωτογραφίες »

Ο Ken Block στο τιμόνι του Skoda Fabia R5+

3.217 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2021)

Ο διάσημος οδηγός αγώνων, Ken Block μετά την επιλογή του νέου του αγωνιστικού αυτοκινήτου στο «πρόσωπο» του Skoda Fabia R5+, δεν άργησε να πάρει την πρώτη του γεύση σε επίσημο αγώνα.


Ο Ken Block πριν από λίγο διάστημα, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τη Ford, ωστόσο δεν άργησε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της καριέρας του, επιλέγοντας ως νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia R5+. Μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασή του ο διάσημος αμερικανός οδηγός οδήγησε το εν λόγω μοντέλο στο 100 Acre Wood Rally των ΗΠΑ.
 
Η παρουσία του Block στον αγώνα κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς ο Αμερικανός οδηγός κέρδισε τα τρία από τα 14 time trial και βρέθηκε στη δεύτερη θέση με διαφορά λιγότερη των 30 δευτερολέπτων πίσω από το νικητή, Travis Pastrana.
 
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Block μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αυτοκίνητο αναφέροντας μεταξύ άλλων: Πριν από τον αγώνα έκανα περίπου 136 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Αυτό δεν είναι πολύ όταν προσπαθείς να κερδίσεις έναν αγώνα οδηγώντας ένα νέο αυτοκίνητο.  Παρόλα αυτά καταφέραμε να έχουμε καλή παρουσία. Πέρασα καλά. Αυτό το μικρό αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο από όσο περιμέναμε. Το Fabia έχει πολλές δυνατότητες. Μου έκανε εντύπωση και ανυπομονώ για τη συνέχεια».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Skoda Fabia R5+, διαφέρει ελαφρώς από αυτό της κατηγορίας Rally2 στην Ευρώπη. Με τις επιπλέον τροποποιήσεις που επιτρέπουν οι κανονισμοί των ΗΠΑ η ισχύς του μοντέλου ξεπερνά τους 300 ίππους.

Mercedes
moto